Șeful Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a explicat care este situația din spitale cu privire la infecții și la antibiotice.
"Toată lumea vorbește despre rezistențele bacteriilor la antibiotice, un lucru foarte bine cunoscut. (...) Antibioticele au fost folosite cu cap sau fără cap în ultimii 60 de ani și terapia cu antibiotice a condus la rezistențe. Domnia sa se referă la această categorie de pacienți, care au infecții cu germeni rezistenți și la care o serie de antibiotice nu sunt utile. Există trei mari categorii de infecții: comunitare- se dezvoltă cu germeni sensibili la antibiotice, asociate îngrijirilor de sănătate- germeni duși din spitale în comunitate de către bolnavi, iar acești pacienți dezvoltă infecții care au o rezistență mai mare la antibiotice pentru că deja au venit în legătură directă cu ei, nosocomiale- cu germeni multirezistenți. Dacă nu se precizează pe ce palier se plasează antibioticele (despre care medicul Cătălin Cîrstoveanu a spus că sunt inutile), inducem lumea în eroare", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului Matei Balș.
Medicul a precizat că trebuia să clarifice la ce tip de infecție se referă. Adrian Streinu Cercel a precizat: "Bineînțeles că am încredere în generice, nu sunt altceva decât niște antibiotice sau medicamente care au ieșit de sub patent. De ce nu am avea încredere în ele?".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News