Miniștrii `controversați` ai Cabinetului Grindeanu, în atenția presei `portocalii`. Ce scrie despre fiecare

Presa a scris despre fiecare ministru al Guvernului Grindeanu nu doar CV-ul și declarația de avere, dar și speculațiile și controversele. 

Lia Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Muncii, a fost luată în vizor de presa cândva ”portocalie” sau ”băsistă”. Despre primarul Craiovei, jurnaliștii spun că este creația lui Corneliu Vadim Tudor și cam atât. În rest, au apărut speculații cu privire la divorț pentru că primește pensie alimentară pentru copil în valoare de 1000 de lei și a fost trecut în revistă că nu are nimic pe numele său, doar un cont în bancă. 

Un alt ministru ”luat la ochi” mai puțin cunoscut este cel al Educației, Pavel Năstase, despre care presa scrie că este cel mai bogat profesor universitar din România. De numele său a fost legată revenirea lui Andrei Hrebenciuc la catedra de economie din ASE, el fiind fost rector al Academiei. El încasează lunar 7.000 de euro din activitatea de la ASE și alte colaborări. 

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, este fost director al Poștei Române, a încasat în 2015 un bonus de performanță de 135.418 lei, Poșta având pierderi mari. În 2015 i-au crescut veniturile cu 240% față de 2014. 

Despre Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, s-a scris că a vrut să rupă ALDE după alegeri.

Florin Iordache, ministru al Justiției, este legat de evenimentele din decembrie 2013, când USL a modificat legislația penală în Parlament. Mai precis, presa amintește de ”Marțea Neagră”. 

[citeste si]

Un alt ministru controversat este cel al Tineretului, Marius Dunca. El a fost demis după Colectiv, pentru că inspectorii ANPC primiseră o sesizare cu privire la Colectiv și fuseseră chiar și-n control, cu o zi înainte de tragedie. Atunci, el era președinte al ANPC. 

”Subprefecta de Teleorman” sau ”blonda lui Dragnea” este iarăși o propunere ”discutabilă”. Carmen Daniela Dan va fi ministru de Interne. Despre ea se scrie că a terminat facultatea la 12 ani după finalizarea liceului. 

O altă propunere controversată în presa ”de dreapta” este Sevil Shhaideh, atacată dur de când a fost propusă pentru funcția de premier. ”Fina” lui Dragnea va avea pe mână un ”super minister cu un buget de miliarde de euro”, al Dezvoltării și Fondurilor Europene. 

Ana Birchall este ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Este un personaj controversat în sensul în care Victor Ponta a adus-o în discuție în dosarul ”Tony Blair”, dar și din cauza unor controverse referitoare la o înregistrare video a cărei veridicitate nu a fost confirmată. Ea a mai câștigat și un proces cu Corneliu Vadim Tudor, după moartea ”Tribunului”. 

Răzvan Alexandru Cuc este propunerea pentru Transporturi. El a fost secretar de stat la Transporturi, numit în octombrie 2015 de către Victor Ponta, dar a fost dat afară în mai 2016 de către premierul Dacian Cioloş după ce ar fi participat la un miting electoral PSD în Giurgiu.

Despre Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, a fost declarată incompatibilă de ANI, dar a câștigat procesul în instanță, printr-o decizie definitivă. 

Petre Daea, propus pentru portofoliul Agriculturii, este inițiator al pensiilor speciale. Liviu Dragnea a criticat această mișcare în trecut, dar acum spune că a fost iertat de PSD. 

Mihaela Toader, propusă ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a fost în atenția presei pentru că soțul său ar fi fost reținut. Liviu Dragnea a spus că e o mare confuzie, soțul Mihaelei Toader fiind acasă și nu a fost reținut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel