EXCLUSIV  Mihai Tudose, ca-n bancul cu vaca. Miniștrii, umiliți, printr-un exercițiu de imagine

Irina Constantin / 18 aug 2017 / 19:11 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Mihai Tudose mustră miniștrii din Guvernul său în aproape toate ședințele, la începutul acestora, atât timp cât filmează și presa. Și-n această dimineață, premierul s-a răstit la ministrul Transporturilor. 

Jurnalistul Val Vîlcu spune că premierul Mihai Tudose face la fel ca-n bancul cu vaca: ”Unul se duce cu vaca la târg. Îl întreabă unul care voia s-o cumpere detalii despre vacă. Vânzătorul îi spune că nu dă lapte, nu mănâncă, e slabă, vai de capul ei, e îndărătnică. Îl întreabă cumpărătorul: Dar, dom`ne, de ce ai mai adus-o la târg? Vânzătorul: S-o fac de rușine”. 

Val Vîlcu crede că așa face și premierul Mihai Tudose cu miniștrii din Guvernul său. ”Această situație poate da bine la o parte a electoratului. Premierul vine, trântește o sentință și trece mai departe. Ministrul nici nu se poate apăra. Exact ca și cum un părinte își ceartă copilul de față cu alte persoane. În plus atitudinea paternalistă este înjositoare pentru miniștrii certați și le știrbește autoritatea în fața funcționarilor din Guvern.”

Jurnalistul a subliniat că încă din prima ședință de guvern, aceste atitudini ale premierului sunt un exercițiu nesfârșit de imagine. ”E o strategie, dar nu știu dacă prinde la categoriile mai educate. E un exercițiu de imagine.” a subliniat Val Vîlcu. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25