Mișa pune tunurile pe bănci: Avem un plan

Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice, anunță controale la sânge în bănci. 

Urmează a fi identificate toate vânzările de credite neperformante ale băncilor care s-au realizat la preţuri nejustificate sau prin intermediul unor companii din diverse paradisuri fiscale.

”Avem un plan de a identifica toate vânzările de credite neperformante care s-au realizat la preţuri nejustificate sau prin intermediul unor companii offshore, unor companii în diverse paradisuri fiscale pentru a încerca să-i facem pe cei care funcţionează astăzi în sistemul bancar că noi ştim exact ce se întâmplă şi să-i determinăm să renunţe la astfel de practici, să-i determinăm să facă înregistrările corecte, toate operaţiunile corect şi, la fel ca în alte ţări din Europa, să plătească impozit pe profit,” a explicat Ionuţ Mişa, subliniind că sunt 46 de bănci dintre care 31 nu au plătit impozit pe profit.

[citeste si]

Nu tot sistemul bancar are o problemă, ci o parte au o problemă în relaţia cu statul român şi cu administraţia fiscală din România. ”Nu cred că nu le merge business-ul. Cred că sunt pierderi, unele dintre ele realizate şi datorită unor transferuri de credite neperformante. Cea mai mare pondere generate la nivelul acestor bănci este datorită transferului de credite neperformante. S-a realizat un proces de vânzare a creditelor neperformante foarte masiv, în ultimii ani. În condiţiile în care vinzi un credit de 100 de milioane cu 5 milioane, indiscutabil că ai o pierdere consistentă, realizezi un profit, iar această pierdere vine şi stinge integral acel profit şi statului român nu mai ai ce să îi plăteşti pentru că eşti pe pierdere. Într-un fel sau altul aceste lucruri au trenat de la an la an”, a mai afirmat ministrul Finanţelor, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel