Mexic: Autorităţile au descoperit 29 de cadavre într-o groapă clandestină din vestul ţării

Autorităţile mexicane au anunţat marţi că au găsit o groapă conţinând peste 100 de saci de plastic în care se găseau rămăşiţele pământeşti a 29 de persoane, în statul Jalisco, din vestul Mexicului, transmite Reuters.

Numărul crimelor din Mexic a ajuns la un nou nivel record în prima jumătate a acestui an, după ce în 2018 disputele între diversele carteluri mexicane s-au soldat cu 29.111 morţi.

Într-o conferinţă de presă, procurorul general al statului mexican Jalisco, Gerardo Solis, a declarat că după descoperirea macabră din apropierea oraşului Zapopan anchetatorii au ajuns la concluzia că rămăşiţele pământeşti aparţin unui număr de 29 de persoane, dintre care 16 corpuri fuseseră tranşate.

Două dintre victime sunt femei, iar patru aveau antecedente penale.

În Mexic deseori cartelurile răpesc şi ucid membri ai grupărilor rivale, multe victime fiind aruncate în gropi clandestine.

În statul mexican Jalisco operează una dintre cele mai violente grupări, Jalisco New Generation Cartel, care potrivit autorităţilor americane este una dintre cele mai periculoase cinci organizaţii infracţionale din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel