Mercedes lansează SUV-ul EQS. Ultimele informaţii despre dotări. Se pot încărca în doar 31 de minute

Facebook Mercedes Benz
Facebook Mercedes Benz

Mercedes va lansa şi varianta SUV a modelului EQS, maşina electrică ce uimeşte toată lumea cu autonomia record. 

SUV-ul EQS 580 4MATIC dispune de câte un motor electric pe fiecare axă pentru un cuplu combinat de 536 CP (400 kW) și 633 lb-ft de cuplu (858 Nm). La ambele niveluri de echipare, puterea oferită este puțin peste cea a sedanului. La modelul 4MATIC, funcția Torque Shift „asigură o distribuție inteligentă a cuplului” între motoarele electrice față și spate.

Potrivit mărcii, ambele modele SUV se pot încărca de la 10% la 80% în doar 31 de minute atunci când sunt conectate la un încărcător rapid DC. Ambele au capacitatea de a se încărca la o rată maximă de 200 kW, așa că nu sunt nici cele mai rapide, nici cele mai lente din segment. La încărcarea AC, bateriile se încarcă în 11,25 ore.

SUV-ul va avea o autonomie de 600 km, cu 170 km mai mică decât a variantei Sedan. 

Noul Mercedes este puțin mai înalt și mai lung decât SUV-urile rivale (Tesla Model X, BMW iX), măsurând 5130 mm lungime, 1955 mm lățime și 1727 mm înălțime, așa că ar trebui să ofere mai mult spațiu interior decât ambele.

SUV-ul EQS împarte ampatamentul 3200 mm cu EQS Sedan, dar este cu peste 198 mm mai înalt. Al doilea rând de scaune poate fi reglat electric înainte și înapoi cu până la 127 mm și, că urmare, spațiul pentru genunchi din al doilea rând este între 838 și 965 mm, scrie promotor.ro.

Mercedes Benz EQS, autonomie record pentru un model electric. Peste 700 km cu un "plin"

Mercedes-Benz a anunțat rezultatele preliminare  în ceea ce privește autonomia viitoarei nave amiral electrice a gamei EQ. Valoarea este cea mai mare atinsă vreodată de un model electric de serie și depășește semnificativ estimările anterioare.

Astfel, Mercedes-Benz EQS oferă o autonomie de până la 770 kilometri în ciclul european WLTP. Estimări anterioare ale germanilor puneau această valoare, pentru modelul echipat cu baterii de 108 kWh, la „peste 700 de kilometri”.

Volkswagen schimbă strategia: Ţinta nu este creşterea vânzărilor

Volkswagen va elimina din producţie zeci de modele de motoare cu ardere până la sfârşitul deceniului şi va vinde mai puţine maşini middle range pentru a se concentra pe producerea de vehicule premium, scrie Financial Times.

"Ţinta cheie nu este creşterea numărului de modele vândute”, a declarat Arno Antlitz, directorul financiar, într-o schimbare de direcţie faţă de poziţia foştilor directori VW. "Suntem [concentraţi] mai degrabă pe calitate, decât pe volum şi cota de piaţă”. VW îşi va reduce în Europa gama de maşini pe benzină şi motorină cu 60% în următorii opt ani.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel