Medicul Zamfir participă la prima operație de după accident

zamfir
zamfir

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni, participă joi seară la o operaţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Sibiu. Pe lângă acesta, la operație vor lua parte medici din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj.

Un comunicat de presă remis de Spitalul Judeţean Sibiu informează că organele vor fi prelevate de la un pacient de 34 de ani aflat în moarte cerebrală, după ce echipa de medici de la Sibiu a obținut acordul familiei pentru prelevarea oricărui organ viabil ce ar putea salva viaţa altcuiva.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a transmis că la intervenţia de prelevare de organe vor mai lua parte, pe langă medici de la această unitate medicală, şi cadre medicale din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj.

„Este vorba despre ficat, rinichi, ţesuturi, dar şi cord şi pancreas, iar pentru acestea din urmă vor fi făcute evaluări de către specialiştii care vor veni din Târgu Mureş şi Cluj. Totodată, rinichii vor transplantaţi unor pacienţi din Cluj”, a declarat coordonatorul de transplant, citat de Mediafax.

Victor Zota a mai precizat că pentru prelevarea de ficat va merge la Spitalul Judeţean din Sibiu o echipă de medici condusă de medicul Radu Zamfir, mai scrie aceeași sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel