Medic, declarație șoc despre tragedia bebelușilor din Argeș: Este o bombă cu ceas, stă şi aşteaptă

Declaraţii-şoc în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor. O voce autorizată în medicină atrage atenţia că poate fi o problemă de siguranţă naţională şi că de trei până la zeci de copii morţi este un pas extrem de mic. Medicul conferenţiar Laurențiu Belușică susţine că epidemiologii sunt de vină. Cauza ar fi trebuit aflată în 48 de ore, iar autorităţile ar trebui să emită o alertă de călătorie în judeţul Argeş susţine el.

"Medicii epidemiologi care trebuia sa mearga acasa la copii, la mame, la tati, la sursele lor de alimentare. Aceşti medici trebuia sa aiba un rezultat în primele 48 de ore, fară analize de laborator, fără radiografii. Anchetă epidemiologică la pas, cu caietul de note şi cu pixul în mână", a declarat Laurenţiu Beluşică, şef Secţie Chirurgie, Spitalul "Dimitrie Gerota".

Medicul susţine chiar că până la descoperirea sursei îmbolnăvirii copiilor ar trebui emisă alertă de călătorie în judeţul Argeş.

"Eu personal nu m-as duce acum intr-o călătorie acolo, poate sa fie chiar un atac terorist, nu ai de unde sa stii ce e. Este o bombă cu ceas, stă şi aşteaptă. Poate ca, norocoul nostru ar fi ca focarul sa se fi stins, sa se fi autolimitat", a mai spus şeful Secţie Chirurgie, Spitalul "Dimitrie Gerota", transmite România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel