EXCLUSIV  Mărturiile unor români din apropierea Tel Aviv-ului: Fiica noastră cea mare e în armată / Mulțumim Lui Dumnezeu pentru protecție

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Iranul a lansat în cursul nopții peste 300 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice asupra Israelului.

Într-un atac ce era așteptat de câteva zile, Iranul a lansat, noaptea trecută, un atac de răzbunare asupra Israelului. Teheranul a trimis peste 300 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice către teritoriul israelian, 99% dintre acestea fiind interceptate de apărarea aeriană israeliană sau de țările pe care e-au tranzitat în drumul către Israel, a transmis IDF.

Redacția DC News a luat legătura cu Elisabeta Avram, o româncă stabilită în Petah Tikva, la est de Tel Aviv, care a dat detalii despre situați din regiune.

„De data asta m-am simțit mai în siguranță decât ultima oară când sunau sirenele de câteva ori pe zi sau noapte. Aici, in Petah Tikva, unde locuim, nu au fost sirene, dar copiii nu merg azi la școală. Doar în timpul nopții am auzit raiduri ale avioanelor.

Acum sunt la lucru, dar dacă vor fi atacuri cu rachete, avem buncăr unde putem aștepta distrugerea lor de către Iron Dome. Mulțumim Lui Dumnezeu pentru protecție și aducem omagii celui care a creat această mașinărie de protecție (n.r. Iron Dome).

Din păcate, fata noastră cea mare e în armată, la combatanți, la 3 kilometri sud de Gaza și ne rugăm să scape cu viață. În septembrie ar trebui să termine cei 2 ani și 8 luni de armată. Soțul meu este maistru la o fabrică care face printre altele și piese pentru rachete. Au comenzi pe 2 ani de aici încolo“, a mărturisit, pentru DC News, Elisabeta Avram, româncă din Israel.

La rândul său, Bogdan Alin Avram, soțul femeii, ne-a mărturisit că „lucrurile au reintrat în normal în cea mai mare parte a țării“.

„Locuim în proximitatea Tel Aviv și dacă la atacurile cu rachete din Gaza eram întotdeauna între ține, noaptea trecută nu am avut deloc alarme. Cu toate acestea nu prea am putut să dormim după ora 2, pentru că era un zgomot foarte puternic de la avioanele aflate în misiune“, a spus Bogdan Alin Avram.

„Cred că pe majoritatea încă ne doare 7 octombrie. Riposta iraniană o așteptam. Lumea își făcea provizii de aproape o lună și vorbea de această iminentă reacție. În viitor cred că vom reveni la o viață normală. Aceasta e cea mai mare dorință a fiecărui israelian. Familia noastră așteaptă ca fiica cea mare să termine stagiul militar obligatoriu“, a mai zis, pentru DC News, Bogdan Alin Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel