Marcel Ciolacu: PSD va vota împotriva moţiunii pentru demiterea ministrului Energiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva moţiunii simple pentru demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

'Evaluarea miniştrilor n-o face coaliţia, evaluarea miniştrilor o face prim-ministrul. Dacă prim-ministrul face o evaluare şi vine cu ea pe urmă în coaliţie, eventual facem alte propuneri sau alte discuţii. Dar într-o logică administrativă şi într-o ţară europeană normală, aşa funcţionează. Există păreri, şi ale mele, şi ale colegilor mei, dar sunt păreri. Decizia întotdeauna aparţine prim-ministrului. (...) Facem parte din aceiaşi coaliţie şi categoric că vom vota împotriva ei. Aşa voi propune colegilor mei', a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat fiind despre faptul că premierul Nicolae Ciucă nu s-a exprimat până în prezent în favoarea ministrului Energiei, Ciolacu a răspuns că premierul coordonează Guvernul, şi nu coaliţia de guvernământ.

"Este normal ca domnul prim-ministru să-şi coordoneze guvernul şi nu coaliţia"

'Este normal ca domnul prim-ministru să-şi coordoneze guvernul şi nu coaliţia. Am ieşit din acea logică în care preşedinţii de partid confundau o coaliţie politică cu Guvernul României. În acest moment există o coaliţie politică şi Guvernul României. Miniştrii, când intră în Guvernul României, sunt miniştri membri ai Guvernului României', a spus Ciolacu.

USR a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei

USR a depus, marţi, o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, intitulată 'Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României', care va fi dezbătută luni în Parlament şi votată miercurea viitoare. 

VEZI ȘI: Ciolacu: Nu vom raționaliza nimic. Nu vreau să ne întoarcem în comunism

Marcel Ciolacu a explicat, miercuri, ce se va întâmpla în piață, în contextul în care coaliția nu ajunge la un acord cu privire la prețul alimentelor.

”Am avut o discuție și voi continua să am și cu producătorii și reprezentanții hipermarket-uilor ca să venim cu o soluție cât mai ușoară și cât mai accesibilă. Am văzut ce a ieșit: că ne întoarcem la raționalizări, la cupoane... Dar statul trebuie să ia măsuri ca unii să nu speculeze o asemenea lege”, a declarat Marcel Ciolacu. 

”Vom constitui un grup de lucru unde vorm merge cu o propunere”, a explicat Marcel Ciolacu și a continuat spunând că: ”Să nu uităm că efectul scumpirilor la produsele de bază sunt cele ale scumpirii la energie. Întâi să vedem, să acționăm asupra cauzei, să o luăm gradual. (...) Eu nu-mi doresc să ne întoarcem în comunism”, a subliniat liderul social-democraților.

Ședința din coaliție

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil ca în România să se reducă TVA la alimentele de bază.

"Am mai avut discuţia şi reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toţii. Poate o plafonare a preţurilor la produsele de bază într-o limită, pentru că nu poţi să o faci fără limită, că altfel declanşăm cu totul altceva. Este o discuţie. Nu am avut această discuţie în coaliţie şi astăzi o să avem această discuţie", a spus liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel