Marcel Ciolacu, declaraţii înainte de şedinţa de Guvern. Mesaj pentru "ipocriţii care stau cu mâna întinsă după voturi"

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe declaraţii în startul şedinţei de guvern. 

"Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Bruxelles. Aş dori să fiu foarte clar, cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc, nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să îl fi făcut. Concret, dna ministru a Muncii va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Un lucru cât se poate de normal.

Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Sunt trecute ca jaloane PNRR în următoarele cereri de plată. Nu se duce dl ministru să ceară acceptul cuiva. Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi ar trebui să îşi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR. Când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal.

(...) Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului miniştrilor şi a prim-ministrului României. Lucru cât se poate de normal", a declarat Marcel Ciolacu. 

"Avem o veste bună de la Ministerul Fondurilor Europene, toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente lunii august. 2,4 milioane de români au primit sprijin din partea statului. Există o diferenţă de 90.000 de noi beneficiari eligibili, şi imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, vor fi alimentate cu banii necesari. 

Din negocierile avute de dl ministru Câciu, aceste programe vor continua şi în exerciţiul financiar viitor, din 2024 încolo.", a mai spus premierul.

"Nimeni nu va fi vaccinat forţat"

"Dincolo de asta, cred că e o ipocrizie cinică, dezgustătoare, să minţi, să sperii oamenii, doar pentru a câştiga voturi. 

Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ce s-a întâmplat în pandemie, dar vorbim aici de vaccinuri pe care le facem noi toţi, părinţii, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia naţională de vaccinare pusă în dezbatere este despre informare corectă şi obligaţia statului român este ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin. Mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. 

Nimeni nu va fi vaccinat forţat", a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Mesaj clar pentru turiştii de pe litoral

"În final, pentru că începe weekendul şi probabil staţiunile vor fi iarăşi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine. Să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine. Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a Guvernului şi a tuturor oamenilor de bună credinţă din această ţară", a concluzionat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel