Marcel Ciolacu anunţă buget mărit pentru apărare de Ziua Armatei Române

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat creşterea bugetului pentru apărare chiar de Ziua Armatei României. 

"Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la sărbătoarea Armatei Române. Vreau să încep prin a transmite tuturor femeilor și bărbaților care servesc în Armata noastră tot respectul și admirația pentru ceea ce reprezentați pentru România și pentru fiecare român.

Mă uit cu mândrie la studenții Academiei Tehnice Militare și ai Universității Naționale de Apărare care au depus astăzi jurământul militar. Voi sunteți garanția că Armata Română este pe mâini bune! Voi sunteți garanția că dragostea de țară, curajul și devotamentul sunt sentimente la fel de puternice în rândul tinerelor generații, așa cum au fost și pentru înaintașii noștri!

Vreau să le mulțumesc, de asemenea, bravilor veterani de război, pe care îi asigur de toată recunoștința și prețuirea pentru modul în care și-au servit patria în cele mai grele momente, până la eliberarea ultimei palme de pământ românesc.

La fel cum trebuie să ne amintim cu mult respect de sacrificiul celor care și-au dat viața în slujba țării. Trebuie să le cinstim memoria și să ne angajăm să păstrăm valorile pentru care au luptat și au murit.

De la eroii noștri din Războiul de Independență și din cele două Războaie Mondiale, până la eroii zilelor noastre, care s-au jertfit în teatrele de operații din întreaga lume, tuturor trebuie să le purtăm veșnică recunoștință pentru sacrificiul suprem în numele idealurilor naționale.

Doamnelor și domnilor,

Deteriorarea situației de securitate la granițele României, dar și conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează o dată în plus de ce avem nevoie de o Armată puternică, care să facă față noilor provocări.

Suntem membri ai NATO, iar asta reprezintă o garanție că securitatea cetățenilor români nu va fi pusă în pericol niciodată. Însă, trebuie să înțelegem că descurajarea și combaterea eficientă a diferitelor tipuri de amenințări la care suntem supuși nu se poate face decât dacă vom investi masiv și în dotări.
Acesta este motivul pentru care, începând din acest an, am alocat un buget de 2,5% la Apărare. Această decizie politică a permis derularea unui număr mai mare de programe de înzestrare, dar și inițierea unui amplu proces de modernizare și de transformare a Armatei României.

Onorată asistență, stimați militari,

Guvernul României va continua să fie alături de Armata Română și să ofere toate resursele atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât și pentru achizițiile necesare pentru întărirea flancului estic al NATO și consolidarea cooperării cu aliații noștri. Este esențial ca armata noastră să fie pregătită și să investească în resurse și tehnologie pentru a face față acestor provocări într-un mod eficient.

Închei, nu înainte de a transmite un mesaj de apreciere și mulțumire către toți cei care slujesc în Armata Română, de la soldați la comandanți, pentru serviciul curajos și devotat. Să nu uităm niciodată că apărarea patriei noastre este o misiune nobilă și solemnă și sunt convins că întreaga societate românească apreciază ceea ce faceți zi de zi în slujba României și a românilor.

La mulți ani, Armatei Române! La mulți ani, România!", a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel