TUDOSE, VIZITĂ SUA. Maior, despre importanța majoră pentru ridicarea vizelor

Ridicarea vizelor pentru români în SUA ar putea fi influențată de vizita premierului Mihai Tudose în SUA, afirmă George Maior, ambasadorul României în SUA. 

”E constantă agenda discuţiilor noastre cu Congresul. E vorba de legislaţie, mai puţin de relaţia cu administraţia americană în această chestiune a vizelor. Rata de refuz a vizelor pentru noi este în jur de 10-15%, Dacă ajungem la 3,5%, automat intrăm în procesul de Visa Waiver. Ceea ce încercăm să facem este să reuşim ca la nivelul Congresului să nu fie luat în considerare doar acest element al ratei de refuz, ci şi faptul că suntem într-un parteneriat serios pe plan militar cu Statele Unite, că este şi în avantajul securităţii SUA având în vedere ceea ce facem pe domeniul informaţiilor cu SUA împotriva terorismului şi acest lucru să se trateze într-o altă viziune asupra modului în care se acordă vizele sau se introduce România în programul Visa Waiver. Deci, discuţii şi cu Departamentul de securitate internă al SUA pe această chestiune. Lucruri pe care le facem constant. Şi o vizită a premierului ar avea, din punctul ăsta de vedere, cred eu, efecte pozitive”, a afirmat marţi Maior, la Digi 24.

El a subliniat că anumite ţări, cum este România, care au făcut în anii trecuţi paşi serioşi în securizarea frontierelor, în controlul imigraţiei ilegale, ar avea ”o şansă mai bună cu actuala administraţie” pentru acest demers.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel