Creșterea puterii de cumpărare a românilor prin reducerea cotelor de adaos comercial poate reprezenta un câștig real pentru populație, însă la fel de important este faptul că producătorii locali vor fi susținuți de autorități, astfel încât în coșul zilnic de cumpărături să fie cât mai multe produse românești accesibile.
"Vom reînvăţa să cumpărăm româneşte", a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizând că alimentele din listă sunt "cele mai consumabile în România".
Creșterea puterii de cumpărare și impulsionarea producătorilor locali sunt doi piloni extrem de importanți, atât pentru consumatorul final, cât și pentru fermierii care depun eforturi să traverseze cu bine provocările meteorologice din această perioadă.
Iar, astăzi, avem poate singurul ministru al Agriculturii care a început și câștigat lupta cu retailerii.
Potrivit acestuia, "cota de adaos comercial practicat de procesator poate fi de maximum 20% faţă de costul de producţie al produsului calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare, în care sunt incluse cheltuieli directe şi indirecte".
Cota de adaos comercial practicată în mod cumulat pe întreg lanţul de distribuţie, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanţ, poate fi de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie la care se adaugă cheltuielile operaţionale, a explicat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu