MAE: Hans Klemm, vizită de rămas bun. Programul Visa Waiver, pe lista discuțiilor

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, și-a luat rămas bun de la ministrul Bogdan Aurescu, misiunea înaltului diplomat american urmând a fi preluată de Adrian Zuckerman.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, vineri, în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, context în care a reiterat şi argumentat "interesul legitim al României" de a accede în programul Visa Waiver.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral. Ministrul de externe român a reiterat şi argumentat "interesul legitim al României, unul dintre cei mai fermi şi angajaţi parteneri ai Statelor Unite, de a accede în programul Visa Waiver", şi a exprimat încrederea că "trendul pozitiv, de reducere constantă a ratei de refuz a vizelor pe parcursul mandatului ambasadorului Klemm, va continua şi în timpul succesorului acestuia".

La rândul său, ambasadorul Klemm a mulţumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă şi contribuţia personală la consolidarea Parteneriatului Strategic şi a evocat momente şi realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat şi contribuit.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28