Mădălina Turza la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii

Mădălina Turza este noul Președinte - Secretar de Stat la conducerea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Schimbarea a fost anunțată de Violeta Alexandru, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, joi: ”Am luat decizia pentru numirea primului om din echipa mea la Ministerul Muncii. Mădălina Turza a fost numită Președinte - Secretar de Stat la conducerea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a cerut schimbarea ministrului Ludovic Orban: ”Am solicitat Premierului numirea, la conducerea nou-înființatei Autorități Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții rezultată din comasarea ANPD și ANPDC, a Mădălinei Turza. Mădălina Turza este Președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, activistă pentru drepturile omului și voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilități de mai bine de 10 ani.”

Ea își motivează decizia astfel: ”Drepturile copiilor și persoanelor cu dizabilități trebuie să fie tratate cu totală dăruire și cu profesionalism de instituțiile statului. Când spun dăruire, mă gândesc la oameni care au făcut politici, dezbateri publice și tot ceea ce era necesar pentru a avea o viziune asupra domeniului dar și care, foarte important pentru mine, cunosc obstacolele din viața reală. Au luptat pentru a le remedia, nu s-au dat bătuți. Acești oameni competenți și dedicați trebuie să aibă șansa să ducă misiunea lor la nivel de politică națională. Iar eu vreau sa dau această șansă Mădălinei Turza. Adică să schimbe paradigma – sistemul de protecție a copiilor, a celor din zona de adopție sau a celor cu dizabilități respectiv cel al adulților cu dizabilități, al bătrânilor și al celor în nevoie, trebuie să lucreze PENTRU BENEFICIARI. Procedurile, strategiile, funcțiile publice sunt un mijloc pentru a face viața acestor oameni mai bună”.

Minisrtul Violeta Alexandru a mai precizat că se lucrează intens la structura noii entităţi, iar seria consultărilor va începe cu un calendar foarte strâns până la care această structură va fi făcută funcţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel