Macron se DISTANȚEAZĂ de afirmațiile lui Biden despre Putin: Nu putem escalada nici în cuvinte, nici în acțiuni

Emmanuel Macron se distanțează de afirmațiile lui Joe Biden
Emmanuel Macron se distanțează de afirmațiile lui Joe Biden

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a distanțat de mesajul transmis de președintele american, Joe Biden, despre Vladimir Putin, sâmbătă, în Polonia. 

Președintele Joe Biden l-a numit măcelar pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. În plus, în finalul declarației sale, din Varșovia, a transmis că liderul de la Kremlin nu mai poate rămâne la putere. 

Citește și: Joe Biden: ”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om (Putin) nu mai poate rămâne la putere!”. Casa Albă și Kremlinul, REACȚII

Emmanuel Macron s-a delimitat de comentariile lui Joe Biden care l-a făcut ”măcelar” pe Vladimir Putin, arată DW. Președintele Franței a avertizat asupra escaladării verbale cu Moscova după ce omologul său, Joe Biden, l-a descris pe Vladimir Putin drept un ”măcelar”. 

”Eu nu voi folosi acele cuvinte” a spus Emmanuel Macron într-un interviu pentru France 3. Președintele francez a insistat că ”totul trebuie făcut pentru a opri situația de la escaladare” dacă există măcar o șansă de a opri războiul Rusiei în Ucraina. 

Pentru sursa citată, Emmanuel Macron a mai precizat că a considerat că prima sa sarcină este ”încetarea focului în primul rând și apoi retragerea totală a trupelor ruse prin demersuri democratice.” ”Dacă vrem să facem asta, nu putem putem escalada nici în cuvinte, nici în acțiuni” spune președintele Franței. 

Emmanuel Macron este liderul european care a purtat și poartă discuții cu Vladimir Putin, fiind cumva, printre singurii negociatori acceptați, în repetate rânduri, de Vladimir Putin, atât înaintea declanșării conflictului, cât și în timpul războiului. Președintele francez a acceptat inclusiv să fie umilit în timpul vizitei în Rusia, totul pentru pace. El a căutat mereu calea diplomatică și, din mesajul său, apreciem că are speranțe, în continuare, că eforturile diplomatice ar putea avea ca rezultat pacea. 

Citește și: EXCLUSIV  Bogdan Chirieac: Asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Eu nu aveam o părere strălucită despre el, DAR...

Președintele american, Joe Biden, a declarat, sâmbătă, la Varșovia, că ”Această bătălie (n.r. din Ucraina) nu va câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă îndelungată.”, afirmând și că ”Forțele americane sunt aici pentru a apăra aliații din NATO, nu pentru un conflict cu Rusia. Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel