Un milion de maşini produse de FORD la Craiova

Facebook FORD
Facebook FORD

Uzina FORD de la Craiova a produs 1 milion de maşini şi a sărbătorit cifra prin prezentarea modelului M-Sport Ford Puma Rally, prima incursiune în motorsportul electrificat. 

Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022. Aceasta a fost condusă pentru prima dată de pilotul Adrien Fourmaux. 

Cu toate astea, modelul M-Sport nu este maşina cu numărul 1 milion produsă la Craiova. Această distincţie aparţine unui Ford Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, cu un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP, scrie promotor.ro

Cifra a fost atinsă după 12 ani de prezenţă în România, ceea ce înseamnă că Ford a produs între 80.000 şi 90.000 de autovehicule pe an la Craiova. 

În plus, la începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Ford a mutat decisiv, pentru a contracara criza microcipurilor 

Grupul auto Ford Motor Co şi producătorul de semiconductori GlobalFoundries Inc au informat în noiembrie că intenţionează să colaboreze pentru a majora livrările pentru vehiculele Ford, dar şi pentru alţi producători auto americani, transmite Reuters. Cele două companii au anunţat un acord cu caracter neobligatoriu care ar putea implica majorarea capacităţii de producţie pentru actuala gamă a producătorului Ford şi efectuarea în comun de activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul unor categorii de cipuri, care ar urma să fie folosite la maşinile viitorului, scrie Agerpres.

Ford şi GlobalFoundries nu au dat publicităţii condiţiile acordului şi nu au precizat dacă Ford va furniza finanţare sau alte angajamente pentru a-şi rezerva produse GlobalFoundries la actualele sau viitoarele fabrici. Cele două companii au precizat doar că această "colaborare strategică" nu implică achiziţii reciproce de acţiuni. Vicepreşedintele Ford, Chuck Gray, a explicat că firma intenţionează să realizeze designul propriilor cipuri, care să fie produse de un partener.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel