Ludovic Orban vrea schimbarea legii pensiilor în 2020. Fără excepţii pentru profesori sau actori

Premierul Ludovic Orban a declarat că legea pensiilor, aşa cum a fost ea făcută de PSD, nu este bună şi că se va urmări modificarea ei în 2020. 

"Vom face o analiză şi vom găsi cea mai bună variantă. Unde aţi mai văzut în lumea asta o creştere a pensiilor şi salariilor pe patru ani? De unde ştii ce se va întâmpla?

PSD a venit şi a spus că măreşte pensiile, deşi anterior exista o predictibilitate şi se întâmplau nişte lucruri de la an la an. Cum le măreşti, aşa din pix?", a declarat Ludovic Orban la România9. 

Mesaj pentru contestatari 

"Le aduc aminte tuturor că eu am făcut parte dintr-o guvernare PNL în care a fost cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a pensiilor. Sunt semnatar al unei decizii prin care nu pot fi tăiate pensiile obţinute prin contributivitate. Este o propagandă ce se face. Cine nu vrea să crească pensiile? Problema este să le poţi plăti. Orice creştere nesustenabilă duce la nişte consecinţe negative. Ca să le poţi plăti, trebuie să tai de undeva", a mai spus Orban. 

Fără excepţii pentru profesori şi actori 

Criticat pentru dorinţa de a interzice cumularea pensiei cu salariul pentru angajaţii din sistemul public, premierul a făcut lămuriri despre o posibilă creştere a vârstei de pensionare şi a explicat că nu se pot face excepţii pentru nimeni. 

"Când faci excepţii, deschizi Cutia Pandorei. Toţi pot aduce motive. Un actor, un profesor, pot lucra pe proiecte private după vârsta de pensionare. Dar nu putem face derogări. Mie mi se pare un principiu corect. Dacă vrei să lucrezi în sistemul public după ce ai luat decizia să te pensionezi, statul nu îţi plăteşte pensie", a declarat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel