Ludovic Orban, semnal de alarmă: ROMATSA poate pierde certificatul de furnizare de servicii

Premierul Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă şi a anunţat că ROMATSA îşi poate pierde certificatul de furnizor de servicii din cauza datoriilor. 

"Romatsa trăieşte numai din nişte rezerve şi a fost lipsită de finanţarea curentă. Pe 24 decembrie este termen de judecată şi în cazul în care se menţine decizia luată de instanţa din Belgia există un risc major ca ROMATSA să rămână fără resurse financiare şi să nu îşi mai poată menţine certificatul de furnizare de servicii.

ROMATSA asigură servicii pentru peste un milion de zboruri anual. Pierderea acestui certificat ar crea o problemă la nivel european, nu doar naţională", a declarat Ludovic Orban la începutul primei şedinţe de Guvern de astăzi. 

Guvernul Orban va plăti restanţele

"Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii şi aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din SUA care stabileşte un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la o executare, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activităţi ţinând de statul român în orice ţară din lumea asta şi asta îţi dezvăluie şi toate activele deţinute de statul român în orice ţară", a explicat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel