Lucian Bode anunță posibilele măsuri de relaxare de la 1 iunie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut declarații cu două ore înainte de ședința Comitetului interministerial pentru stabilirea măsurilor valabile de la 1 iunie.

Într-un interviu pentru Digi 24, Bode a comentat ipotezele cum că masca nu va mai fi necesară la munte și la mare, restaurantele ar putea fi deschise până la ora 24:00, iar nunțile și botezurile ar putea reveni.

„Noi, Ministerul Afacerilor Interne, am trimis propunerile. Așa cum știți, fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte pentru a putea fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul măștii, de evenimente, de numărul de persoane care pot participa, de condițiile în care pot participa”, a transmis Bode.

Situația este una foarte pozitivă, Bode este optimist

Premierul a anunțat deja unele dintre intenții, adaugă ministrul. Printre ele, „persoanele să fie vaccinate”. „Eu sunt încrezător uitându-mă pe cifre. Astăzi nu mai avem nicio localitate carantinată în România, numărul de cazuri a scăzut la 1.300 în ultimele 24 de ore, numărul de persoane vaccinate a depășit 100.000 ieri. Am ajuns undeva la 2,2 milioane persoane vaccinate la nivel național. Sunt încrezător că toate aceste elemente vor conduce al aceste măsuri despre care tot vorbim de ceva vreme și care să fie aplicate cu 1 iunie”, a adăugat el.

Fără mască pe plajă și la munte. Restaurantele, mai pline dacă există vaccinare

„Vorbim despre portul măștii, de exemplu, renunțarea la mască pe plajă, renunțarea la mască în vârful muntelui. (...) Vom vedea formula finală. Să renunțăm la portul măștii la centrele de fitness, spre exemplu, la bazinele de înot. Acestea sunt propuneri legate de mască.

Legat de număr, sigur că vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantului poate fi ocupată dacă toți angajații sunt vaccinați și dacă toate persoanele care intră în restaurant sunt vaccinate. Acestea sunt elemente pe care o să le discutăm cu ceilalți parteneri”, a mai spus Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel