Liviu Dragnea, întâlnirea momentului la Palatul Parlamentului

Mihai Ciobanu / 02 iul 2018 / 14:37 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, luni, o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Dosarele privind Energia Curată şi rolul României în promovarea securităţii energetice la nivel european au fost temele discuţiei avute luni de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu vicepreşedintele CE Maros Sefcovic, comisar european al Uniunii pentru Energie. 

Liviu Dragnea a subliniat că sectorul energetic este o temă de interes pentru ţara noastră şi România va continua, pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, avansarea Agendei comune europene privind energia, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii în regiunea noastră. 

"Suntem de acord cu obiectivele energetice pentru 2030, dar trebuie să fim, totuşi, realişti - tranziţia energetică trebuie să aibă loc etapizat, cu sprijin financiar pentru un mix al surselor de producere a energiei, nu doar pentru energia verde. Tot la capitolul obiective realizabile, ţinând cont că avem cel mai mare pachet legislativ care va stabili cadrul pentru perioada post-2020, ar fi util să ne îndreptăm atenţia spre cooperarea regională şi pe creşterea potenţialului de interconectare, pentru a putea duce Europa la următorul nivel", a declarat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor. 

Vicepreşedintele CE a apreciat pozitiv evoluţiile legislaţiei naţionale privind liberalizarea pieţei gazelor naturale, accentuând importanţa finalizării acestui proces înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE, se precizează în comunicatul citat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26