Lista de candidați pentru Capitală se lasă așteptată. Chirieac: Se iau decizii într-un cerc intim, fără legătură cu realitatea

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac transmite un mesaj tăios în privința alegerilor locale la nivelul Capitalei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre întârzierea prezentării candidaților pentru alegerile locale, în special cele de la nivelul Capitalei, în contextul în care mai avem trei luni întregi până la data scrutinului, din care una este de campanie efectivă. Mai mult, susține acesta, dacă se merge pe ideea lansată de cei din coaliție, de a mai realiza sondaje cu potențialii candidați, acest lucru ar însemna anunțarea candidaților abia pe 1 aprilie, nu săptămâna viitoare cum au dat de înțeles liberalii.

”Categoric durează prea mult. Plus că dânșii vor sonda candidații de pe listă. Păi un sondaj adevărat durează trei săptămâni. Rezultă că or să ne dea candidatul la 1 aprilie. Mai este aprilie și se intră în campanie, în luna mai”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus. 

Având în vedere însemnătatea zilei de 1 aprilie, realizatorul TV a ținut să sublinieze că această dată, la care a făcut referire analistul, poate să aibă și altă însemnătate, în contextul politic, iar Bogdan Chirieac a precizat că ”nu este întâmplător ceea ce v-am spus”.

Chirieac: Se iau decizii într-un cerc intim, așa, fără legătură cu realitatea

În ceea ce îi privește pe oamenii de afaceri, ale căror nume au fost vehiculate ca potențiali candidați la alegerile din București, ”oamenii de afaceri nu au notorietatea necesară. Vehiculezi pe alte criterii, nu pe intenția de vot, câtă vreme omul respectiv nu este cunoscut. 

Dar mă rog, sunt deciziile pe care le iau onorabilele partide politice. Întrebarea mea este, în cazul în care, Cristian Popescu Piedone va candida, așa cum și-a anunțat candidatura la Primăria Generală, ce se întâmplă? (...) Știți bine că pe Piedone l-au băgat la pușcărie și l-au scos pe idea că fapta nu există. Nu te ajută lucrurile acestea, ca în campaniile electorale să îi descoperi nu știu ce. Să fim serioși.

Dar ce se întâmplă cu rezultatul la vot? Fiindcă Piedone coagulează și de pe stânga, și de pe dreapta. Și atunci, candidatul comun ce face în zona aceasta? Am impresia că se iau decizii într-un cerc intim, așa, fără legătură cu realitatea și lucrul acesta va avea consecințe asupra Bucureștiului, fiindcă dacă ne gândim, în momentul acesta Bucureștiul are nevoie de un suflu nou, fără doar și poate. Cât sunt eu de USR-ist (ironie n.r.), la ce se întâmplă acum în București, nici useriștii nu sunt de acord. Despre ce vorbim? Iar la Sectorul 1, mai este un candidat. La Sectorul 2 sunt Rareș Hopincă și DC Popescu, la Sectorul 1 mai este George Simion Tuță, candidatul PNL, nu este doar prof. Streinu-Cercel”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Ciolacu, prima reacție după ce PSD București a nominalizat-o pe Gabriela Firea drept candidat la Primăria Capitalei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel