Ciolacu, prima reacție după ce PSD București a nominalizat-o pe Gabriela Firea drept candidat la Primăria Capitalei

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Marcel Ciolacu a oferit primele declarații după ce PSD București a nominalizat-o pe Gabriela Firea drept candidat la Primăria Municipiului București.

Premierul a fost întrebat, în cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu, la România TV, dacă liderul organizaţiei PSD Bucureşti, fostul primar Gabriela Firea, va fi candidatul comun al social-democraţilor şi liberalilor pentru funcţia de primar al Capitalei.

'Noi vorbim de capitala României. PNL are un preşedinte pe Bucureşti. Întotdeauna președinții de organizații își asumă și candidații la alegerile locale, în cazul în care nu ai un primar în funcție. Domnul Burduja îşi va asuma candidatura din partea PNL. Aşa am înţeles eu. Doamna Gabriela Firea îşi asumă candidatura din partea PSD. Este normal să vedem compatibilitatea electoratului, şi al PSD şi al PNL. Se va vedea în perioada următoare. Am hotărât în coaliţie să facem fiecare partid, cu câte o casă de sondare, să facem sondaje şi să vedem ce îşi doresc cu adevărat românii. Mai mult, să venim fiecare şi cu un alt candidat pentru funcţia de primar general, să vedem unde ne întâlnim la mijloc. Într-o săptămână-două se va lua o decizie', a zis Marcel Ciolacu.

'Din punctul meu de vedere, dacă PSD vine cu doamna Firea și PNL cu domnul Burduja, iar fiecare ne susținem candidatul, statistic vorbind, primarul în funcție are cele mai multe șanse! Cred că ar fi o catastrofă pentru București să continue cu Nicușor Dan la Primăria Generală. Nicușor Dan trebuie să plece acasă. De patru ani nu s-a întâmplat nimic în București, fără apă caldă, cu șobolani, gunoi, cu un trafic infernal. ', a mai spus Marcel Ciolacu.

Cu privire la scenariul vehiculat cu un candidat independent, Marcel Ciolacu a zis:

'Nu va fi un candidat independent, ci o persoană de la PSD sau de la PNL, care va candida pentru această funcție și va fi cel mai compatibil. Va fi o persoană de la PSD sau de la PNL care va candida pentru această funcţie de primar al capitalei. (...) Unicul candidat PSD care şi-a asumat candidatura e Firea. Eu nu pot să uit şi să intervin peste deciziile colegilor din organizaţiile judeţene. Ei decid dacă vor liste comune, o alianţă cu PNL sau nu'.

Pe 15 şi 29 septembrie vor avea loc alegeri prezidenţiale; pe 8 decembrie - parlamentarele

Premierul Marcel Ciolacu a mai declara că în coaliţia de guvernare s-a decis ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie, iar alegerile parlamentare pe data de 8 decembrie.

Marcel Ciolacu a fost chestionat, dacă au fost 'bătute în cuie' datele pentru alegeri.

'În acest moment, în coaliţie am stabilit foarte clar: sunt alegeri comasate locale cu europarlamentare pe data de 9 iunie, pe data de 15 septembrie şi 29 septembrie - alegerile prezidenţiale, turul unu şi turul doi, şi pe data de 8 decembrie avem alegerile generale, pentru Parlamentul României. În coaliţie aşa am stabilit. Urmează şi PNL să treacă aceste date, cred că duminică, prin votul din interiorul partidului', a răspuns prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

Președintele PSD a mai zis că Executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă cu tot ceea ce implică șirul de alegeri din 2024, OUG care va fi trimisă la Parlament pentru ca să devină lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel