Liliana Ciobanu i-a cerut lui Victor Ponta să precizeze ce măsuri are în vedere pentru interzicerea desenelor animate care instigă la violenţă

Deputatul PPDD Liliana Ciobanu i-a cerut premierului Victor Ponta să precizeze ce măsuri are în vedere pentru interzicerea desenelor animate care instigă la violenţă.

"Vă supun atenţiei o problemă extrem de îngrijorătoare apărută în ultimii ani în spaţiul public românesc, respectiv violenţa desenelor animate şi a altor emisiuni pentru copii, situaţie care-i preocupă în mod special pe părinţi. În calitatea dumneavoastră de părinte, ar trebui să cunoaşteţi faptul că desenele animate nu mai sunt cele de pe vremuri, frumoase, antrenante şi amunzante, cu Tom şi Jerry, Mickey Mouse sau Pluto, ci s-au transformat radical, dar din rău în tot mai rău", i-a transmis deputatul PPDD premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax.
 
Ea a arătat că "animaţia fermăcătoare de odinioară" a devenit în prezent "dezastruoasă", "desenele inocente şi nevinovate lăsând locul unor fapte şi întâmplări extrem de violente".
 

Citește și: Simona Man și șeful PP-DD Buzău, Călin Dumitrașcu, numiți secretari de stat de Victor Ponta

Deputatul PPDD a apreciat că desene animate precum Lolek şi Bolek, Ciocănitoarea Woody, Mihaela sau Bălănel şi Miaunel au fost înlocuite cu persoanje precum monştri, vampiri, roboţi, astfel încât, în loc să dezvolte creativitatea, îi determină pe copii să se comporte violent.
 

"Specialiştii susţin că desenele animate nu sunt deloc nevinovate, deoarece au un caracter hipnotic. (...) Desenele animate din prezent au, pe lângă violenţa imagistică şi una de limbaj, intolerabilă pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Consider că situaţia prezentată este de-a dreptul alarmantă, iar statul român, prin Guvernul şi ministerul pe care le conduceţi, trebuie să ia de urgenţă măsurile care se impun pentru remedierea acestei probleme grave", a menţionat Liliana Ciobanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel