Liderii care preiau conducerea PSD - Surse Mediafax

Opt lideri regionali ai PSD vor prelua conducerea partidului alături de Marcel Ciolacu. Acestea par a fi concluziile negocierilor din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Mutarea va fi efectuată după ce Viorica Dăncilă îşi va anunţa demisia din fruntea partidului. 

În biroul lui Marcel Ciolacu din Parlament au intrat, pe rând, marți dimineață, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, vicepreședintele partidului Paul Stănescu și europarlamentarul Claudiu Manda, printre alții. Discuțiile au avut loc după ce, luni seară, cel puțin 20 de lideri ai organizațiilor PSD din țară au participat la întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu la Parlament pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidențiale și schimbări în partid.

Surse social-democrate au declarat că printre cei prezenți la întrevedere au fost Niculae Bădălău - PSD Giurgiu, Paul Stănescu - actual vicepreședinte și fost lider PSD Olt, Dan Nica - PSD Galați, Horia Teodorescu - PSD Tulcea, Marian Oprișan - PSD Vrancea și Ionel Arsene - lider PSD Neamț.

Marcel Ciolacu şi opt lideri, la conducerea PSD


Social-democrații au luat în discuție posibilitatea ca Marcel Ciolacu să coordoneze la conducerea partidului o echipă formată din opt lideri care să reprezinte regiunile de dezvoltare din România iar vicepreședinții actuali să demisioneze, potrivit surselor.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a declarat, marți dimineață, înainte de a intra în biroul lui Marcel Ciolacu, că este de acord cu demisia în bloc a vicepreședinților de partid. Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcția de președinte executiv ar putea dispărea.

Actualul președinte executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, a declarat, luni seară, că s-a văzut cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos" de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

Congres, în 2020


Partidul va organiza, cel mai probabil, un congres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au declarat sursele social-democrate, pentru Mediafax. Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din funcția de președinte al PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formațiunii din Kiseleff.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat pe Facebook că s-a întâlnit luni cu Viorica Dăncilă și i-a transmis acesteia că va discuta cu președinții organizațiilor din țară despre rezultatul obținut de partid la alegerile prezidențiale. El a adăugat că a fost o discuție „calmă" și „așezată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel