Legile Justiției. Tudorel Toader - Augustin Lazăr. Ministrul îi răspunde procurorului general

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns procurorului general Augustin Lazăr după ce acesta din urmă a transmis un mesaj dur față de modificările aduse Legilor Justiției, pe care coalitia PSD-ALDE le-a votat sau intenționează în zilele urmatoare să le aprobe în Parlament.

”Proiectul de lege preia regula de rang constituțional, potrivit căreia își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Ministrul Justiției nu interferează în activitatea de urmărire penală, însă poate să întrebe de exemplu cum se explică faptul că față de un înalt demnitar se începe urmărirea penală, demnitarul este suspendat din funcție, apoi o lungă perioadă de timp nu e mai efectuează niciun act de urmărire penală.”, a spus ministrul pentru Antena 3.

De asemenea, Toader vorbește și despre o intenție de a prelua bugetul Ministerului Public.

"În condiţiile în care avem un număr de judecători aproape dublu faţă de numărul procurorilor, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei este ordonator de credite doar pentru bugetul instanţelor, pentru o administrare unitară a activităţii judiciare, este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiţiei să devină ordonator de credite şi pentru bugetul procurorilor", a mai spus ministrul Justiției.

Vezi AICI mesajul lui Augustin Lazăr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel