Legile Justiției. Toader - Timmermans, întâlnire

Ministrul Tudorel Toader a declarat că se va întâlni pe data de 26 octombrie cu prim-vicepreşedintele Comisie Europene Frans Timmermans pentru a discuta despre soluţiile cuprinse în proiectul de modificare a Legilor Justiţiei.

"Ministerul Justiţiei a redactat şi a finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiţiei. Mai departe, am redactat solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneţia cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Ca element de noutate, pe data de 26 octombrie, am stabilit întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Timmermans, şi voi discuta pe îndelete, în amănunt, soluţiile propuse prin proiectul de lege", a afirmat Toader, la Parlament. 

Coaliţia majoritară va decide modul în care va fi promovat proiectul de lege, a adăugat el. 

"Între timp, coaliţia majoritară va decide care este calea procedurală de urmat: fie că îl voi prezenta în Guvern, iar Guvernul să-l trimită în Parlament, fie poate fi preluat ca iniţiativă de către parlamentari şi să intre în dezbatere parlamentară", a menţionat Toader. 

El a subliniat că nu decide calea de urmat şi nu face aprecieri în această privinţă. 

"Cea mai bună variantă este ca, în final, să avem o lege cât mai bună, pornind de la proiectul pe care l-am redactat şi cu modificările care vor surveni pe parcursul dezbaterii. Nu eu decid calea de urmat, nu eu fac aprecieri. Ministerul a finalizat proiectul de lege, am redactat solicitarea de aviz către Comisia de la Veneţia, am stabilit întrevederea cu Timmermans, prim-vicepreşedintele, pe 26 octombrie. Cum se va decide aşa vom proceda. Nu am vorbit cu premierul. (...) Nu-mi spun punctul de vedere, eu, în limita competenţelor de ministru al Justiţiei, am finalizat proiectul, mai departe decidenţii vor decide", a spus Tudorel Toader, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel