EXCLUSIV  Legile Justiției, Ambasada SUA mesaj. Ilan Laufer, REACȚIE la DCNews

Ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre mesajul Departamentului de Stat al SUA referitor la Legile Justiției.

”Reacția mea este una simplă și cred că este și reacția pe care PSD ar avea-o în mod normal. România este un stat suveran conform Constituției, iar Parlamentul este ales în mod legitim să legifereze. În primul rând, dacă plecăm de la aceste realități înțelegem că Parlamentul este legitim și este liber să legifereze, iar România este un stat suveran, totuși. Eu consider că acolo există și o dezinformare. Vă pot spune lucrul acesta fiindcă l-am trăit chiar pe pielea mea. Am văzut cum se întâmplă la nivel european câteodată aceste dezinformări legate de România, și de cele mai multe ori vin chiar de la români, de la frații noștri români. Concret, de fiecare dată când, de exemplu, dorim să normalizăm o situație, este scoasă chestiunea asta ca pe o chestie foarte rea, care ne duce foarte mult în spate și ne trage 100 de ani înapoi, când nu există acolo niciun sâmbure de adevăr. În felul ăsta se rostogolește o dezinformare și liderii europeni sau mondiali au impresia că în România au impresia că nu știu ce se întâmplă, când de fapt nu se întâmplă așa ceva. Concret, următoarea întrebare logică ar fi: Dacă Departamentul de Stat consideră că există anumite chestiuni în aceste noi propuneri ale legilor pentru modificarea acestor legi ale Justiției, să ne transmită într-un mod oficial sau altul: 'domne, la litera cutare, art. 7 din nu știu ce, avem o problemă'. Perfect. O analizăm, dacă este o propunere proastă putem să o scoatem. Dar să vii în general și să ataci așa, să spui ceva care este lipsit de conținut și nu uitați, că totuși, în aceste modificări sunt inclusiv transpuse anumite directive europene și de la Comisia de la Veneția. Așa vă spun din ce cunosc eu din ce cunosc despre acest subiect de care nu mă ocup absolut deloc.”, a spus ministrul la DCNews.

Departamentul de Stat al SUA a transmis Parlamentului să nu adopte modificările Legilor Justiției. Anunțul a fost făcut de Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al instituției.  

Vezi răspunsul integral:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel