Legea pensiilor. Dăncilă, anunț de ultimă oră: Veste bună

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat în ședința de Guvern că noua lege a pensiilor va fi prezentată sindicatelor şi patronatelor la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social care se va desfăşura joi după-amiază la Palatul Victoria.

"Vreau să dau astăzi o veste bună pensionarilor, dar şi actualilor angajaţi viitori pensionari în sistemul public. Noua lege a pensiilor va fi prezentată astăzi sindicatelor şi patronatelor în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât să respectăm calendarul pe care ni l-am propus pentru adoptarea şi punerea acestei legi în aplicare", a anunţat, joi, premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a reaminitit că de la preluarea guvernării de către actuala coaliţie, pensiile au crescut în trei etape, de trei ori, ultima majorare aplicându-se începând cu 1 iulie 2018. 

"Astfel, punctul de pensie a crescut cu 26%, mai exact de la 871,5 lei la 1.100 lei, iar pensia minimă garantată a crescut la 640 de lei", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel