EXCLUSIV  Legea offshore. Cuc subliniază un aspect important: A venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice! Îi știu pe cei care au făcut proiectul

Facebook Răzvan Cuc
Facebook Răzvan Cuc

Răzvan Cuc, senator PSD, a spus de ce este benefică Legea offshore pentru economie, dar și pentru consumatori.

”După Senat, Legea offshore a trecut, prin vot, și la Camera Deputaților. Este nevoie de această lege pentru că, în principiu, trebuie să devenim și noi odată independenți din punct de vedere energetic. Mai mult, doresc să subliniez un lucru. Consider că a venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice, politice, că ne exploatează alții resursele și să vedem ce e și în interesul statului. S-a lucrat foarte mult la acest proiect legislativ. Sper, din tot sufletul, și îi știu pe cei care l-au realizat că au urmărit interesul național, independența energetică și, totodată, scăderea prețului la gaze. Este un proiect benefic, aduce numai avantaje economiei românești și consumatorilor.”, a declarat senatorul PSD, Răzvan Cuc, pentru DC News.

Legea offshore a fost adoptată de Camera Deputaților. Merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Legea offshore a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaților și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce să însemne asta? Doriți să rămânem dependenți de gazele rusești? Ascultați de Kremluin și de ordinele lui Putin? Ajunge”, a spus ministrul Virgil Popescu în timpul dezbaterilor.

Amintim că Legea offshore a primit, marți, raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Împotriva raportului favorabil au votat patru deputați, iar restul au votat favorabil.

Săptămâna trecută, proiectul a fost aprobat de Senat, cu 91 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”.

Citește și - Legea offshore. Ciucă: La sfârșitul lui iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel