Lazăroiu, presiuni de la Cotroceni. Valer Dorneanu: Mi-a spus de întâlnire

[] []

15 iun 2018 / 14:15
Salveaza PDF Comentarii
Valer Dorneanu
Descriere foto: Valer Dorneanu

Președintele CCR, Valer Dorneanu a reacționat după dezvăluirea DCNews, conform căreia, judecătorul Lăzăroiu s-a întâlnit cu consilierul prezidențial Simina Tănăsescu.  

Lui Petre Tănăsescu i s-a ajuns la cunoștință despre iminența unui decret prezidențial de revocare. 

"Dacă văd decretul îl voi putea comenta. Nu cred că cineva se poate gândi la așa ceva. Un judecător constituțional poate fi revocat doar în două mari cazuri: 1. Dacă a săvârșit o faptă penală și atunci aici avem text de lege sau dacă a săvârșit diferite fapte disciplinare și atunci doar plenul Curții Constituționale poate decide", a spus președintele Curții Constituționale pentru stiripesurse.ro. 

Totodată, Valer Dorneanu a confirmat că judecătorul Lazăroiu i-a relatat despre întâlnirea cu consilierul Tănăsescu. 

"Da, mi-a spus domnul Lăzăroiu! Nu comentez întâlnirea. O respect pe doamna Tănăsescu și nu știu ce resorturi au determinat-o", a mai spus Dorneanu. 

Stare de insecuritate 

Totodată,  președintele CCR a spus că simt o anumită stare de insecuritate pentru că se pot aștepta "la orice":

"O anumită presiune simțim și ne putem imagina orice, repet ORICE. Legal și constituțional nu se poate da un decret de revocare a domnului judecător. El a avut un rest de mandat și apoi restul și la acea vreme nimeni nu a contestat. Legal și constituțional mandatul său este absolut în regulă. Dacă se va emite un decret de revocare el va fi atacat în condițiile legii. Se crează însă o mare stare de disconfort, insecuritate și mari semne de întrebare privind starea democrației în România", a


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26