Klaus Iohannis, despre judecătorul CCR Petre Lăzăroiu: E o problemă!

Klaus Iohannis a comentat asupra situaţiei judecătorului CCR Petre Lăzăroiu. 

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că informaţia potrivit căreia mandatul unui judecător CCR a expirat - este vorba despre Petre Lăzăroiu - constituie o mare problemă. "Consider că este o problemă şi nu este deloc o problemă simplă. Într-adevăr, toată lumea se aşteaptă ca primul actor care respectă cu sfinţenie Constituţia să fie chiar Curtea Constituţională.

Şi aflăm în ultima vreme că au apărut îndoieli, semne de întrebare printr-o decizie a Curţii care chiar ea declară că un mandat nu poate depăşi nouă ani, dar în fapt e un judecător care se află deja de zece ani acolo. Nu e simplu să tranşăm această chestiune dar e regretabil că avem această situaţie, fiindcă prin tolerarea acestor mandate mai lungi, chiar CCR s-a pus singură în situaţia să-i fie chestionată respectarea supremaţiei Constituţiei",  a declarat preşedintele.

"În cazul în care mandatul unui judecător CCR se termină, acest lucru se constată de preşedintele Curţii, nu de preşedintele României. Deci preşedintele României nu are nicio atribuţie practică în a constata vacanţa unui mandat. Dar cred că, de această dată, CCR trebuie să analizeze cu maximă răspundere această chestiune pentru a nu rămâne o umbră, o îndoială care planează asupra felului în care acţionează CCR", a mai declarat preşedintele Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel