Kim Jong-Un, liderul din Coreea de Nord, decizie controversată

Ministrul adjunct de externe din Coreea de Nord, Kung Sok-Ung, a fost demis din funcție și trimis într-o zonă rurală cu toată familia sa. Măsura a fost dispusă de liderul Kim Jong-Un, ca pedeapsă pentru dezertarea numărului doi al ambasadei nord-coreene în Marea Britanie, vara trecută.

Kung Sok-Ung a fost demis, expulzat din Phenian și trimis într-o regiune agricolă cu toată familia sa, relevă cotidianul de mare tiraj JoongAng Ilbo, citat de Agerpres. 

După această dezertare, "Ministerul de Externe a fost verificat cu strictețe", a indicat sursa ziarului sud-coreean, sub rezerva anonimatului. "King Sok-Ung răspundea de ambasadele în Europa și a fost epurat."

Potrivit aceleiași surse, alți patru diplomați însărcinați cu afacerile europene au primit interdicție de a locui în Phenian.

Kung, 72 de ani, este un diplomat experimentat, care a acoperit timp de peste 20 de ani relațiile cu Europa și Rusia în MAE nord-coreean.

Anunțuri privind epurări, execuții și dispariții — unele confirmate, altele nu — sunt frecvente după sosirea la putere a lui Kim Jong-Un în 2011.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel