Johnson & Johnson întrerupe livrările de vaccin către România

Pexels
Pexels

Compania americană Johnson & Johnson întrerupe livrările de vaccin în Europa, după ce Statele Unite ale Americii au anunțat că vor suspenda pe termen nedeterminat imunizarea cu acest ser.

Potrivit Digi 24, nici dozele așteptate în România mâine, 14 aprilie, nu vor ajunge. Agenția Federală pentru Medicamente și Centrul american pentru controlul și prevenția bolilor analizează cazuri severe de cheaguri de sânge la persoanele care au fost imunizate cu acest ser. La aproape șapte milioane de persoane vaccinate cu J&J, s-au raportat șase cazuri.

Toate cazurile de tromboze au survenit la femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Primele efecte adverse ar fi apărut între 6 și 13 zile de la administrarea serului. Și vaccinul AstraZeneca, bazat tot pe vectori virali, a provocat la rândul său îngrijorări din cauza cheagurilor de sânge, însă Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu au fost identificate cauzele exacte.

VEZI ȘI: Gheorghiță, după ce FDA a cerut întreruperea vaccinării cu Johnson & Johnson: Nu ne forțează nimeni să începem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel