Joe Biden, după retragerea trupelor SUA din Afganistan: Vă vom vâna și vă vom prinde / VIDEO

Joe Biden, după retragerea trupelor SUA din Afganistan: Era timpul să terminăm acest război  /  Sursă foto: Captură Youtube
Joe Biden, după retragerea trupelor SUA din Afganistan: Era timpul să terminăm acest război / Sursă foto: Captură Youtube

Joe Biden a făcut primele declarații după retragerea trupelor Statelor Unite ale Americii din Afganistan.

Joe Biden, declarații:

Joe Biden: A fost cel mai lung război din istoria americană. Succesul extraordinar al misiunii se datorează atitudinii, curajului și implicării militarilor. Și-au riscat viața pentru a-i scoate pe cetățenii americani și pe partenerii lor din Afganistan.

13 eroi și-au pierdut viața, alte persoane au fost recompensat. Avem o datorie de recunoștință față de ei pe care nu o vom uita niciodată.

Cei din Afganistan nu au putut să reziste atât cât ne așteptam.

După începerea evacuării, acum 17 zile, am identificat peste 5.000 de cetățeni americani care deciseseră să rămână în Afganistan, dar care acum doreau să plece. Operațiunea noastră a reușit să scoată 5.500 de cetățeni din țară, oameni care s-au implicat pentru a-l prinde pe bin-Laden.

90% din americanii care erau în Afganistan au putut pleca. Cei care au rămas, au rămas pentru că așa au vrut ei. Dacă vor vrea să plece, îi vom ajuta să părăsească Afganistanul.

Talibanii au făcut declarații privind trecerea în siguranță pentru toți cei care vor să plece, inclusiv pentru cei care au lucrat alături de americani.

Nu am vrut să prelungesc la nesfârșit operațiunea de plecare. Totul s-a bazat pe recomandările experților din teren. Acestea erau privitoare la faptul că cea mai sigură cale de a asigura plecarea tuturor e prin prezență militară la aeroport. 

Noi și partenerii noștri am scot deja 100.000 de afgani din țară. Vom continua să ajutăm mai multe persoane să plece din Afganistan dacă sunt într-o situație de risc.

Am fost atacați pe 11 septembrie din Yemen, nu din Afganistan. Nu am avut vreun interes în Afganistan în afară de acela de a împiedica vreun atac asupra noastră. Era timpul să terminăm acest război.

Vom continua să luptăm împotriva teroriștilor în Afganistan și în alte țări, fără a fi neapărat pe teren. Capacitatea asta s-a dovedit eficientă. I-am lovit pe cei din ISIS-K, după ce au ucis zeci de oameni. Să știți că nu am terminat încă cu voi.

Statele Unite nu se odihnesc niciodată, vă vom vâna până la capăt și vă vom prinde acolo unde sunteți.

Știre Inițială:

Președintele american Joe Biden face primele declarații după retragerea tuturor trupelor SUA din Afganistan. Ultimul avion cu trupe americane a decolat de pe Aeroportul din Kabul în urmă cu aproape 24 de ore, fiind astfel respectat termenul limită de 31 august 2021.

Declarațiile președintelui Statelor Unite ale Americii sunt făcute de la Casa Albă.

Ultimii soldați americani au părăsit Afganistanul

Ultimii soldaţi americani au părăsit Afganistanul, a anunţat luni Pentagonul, lăsând ţara în mâinile talibanilor, duşmanii lor de 20 de ani, după cel mai lung război din istoria Statelor Unite, notează AFP.

'Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul pe 30 august', la orele 19:29 GMT, a declarat generalul Kenneth McKenzie într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres. 

Cinci rachete au fost trase spre aeroport înainte de retragerea SUA

Cinci rachete au fost trase, luni dimineaţa, spre aeroportul din Kabul, potrivit unor oficiali americani. Sistemele de apărare antirachetă instalate la aeroport ar fi interceptat rachetele. Atacul a avut loc cu mai puţin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operaţiunea de retragere a trupelor, scria Mediafax. Rezidenţii din Kabul şi presa locală afirmă că, la primele ore ale dimineaţii, s-a auzit o explozie, transmitea CNN (citește AICI).

Organizaţia ISIS-K şi-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, în urma cărora au murit până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani. Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat vehement atacurile din zona aeroportului din Kabul şi a avertizat că armata americană îi va prinde pe vinovaţi.

"Celor care au comis acest atac şi tuturor celor care vor răul Americii, ei trebuie să ştie următorul lucru: noi nu vom ierta, nu vom uita, îi vom căuta şi îi vom face să plătească. Voi apăra interesele noastre şi ale cetăţenilor noştri. Vom riposta cu forţă şi precizie la momentul oportun, în locul în care vom vrea şi când vom vrea”, a avertizat preşedintele SUA.

VIDEO VIRAL în Kandahar. Talibanii au ridicat în aer un elicopter de care ar fi spânzurat un om

În mediul online au apărut imagini cu un elicopter american Black Hawk controlat de talibani. Acesta a fost văzut deasupra Kandaharului cu un om ce părea că e spânzurat de aparatul de zbor. 

„În acest moment, elicopterele forțelor aeriene ale Emiratului Islamic zboară peste orașul Kandahar și patrulează orașul.“, scrie într-o postare pe Twitter.

„O altă imagine de referință care aruncă lumea într-o nouă eră a terorii.

Talibanii spânzură o persoană, presupusă a fi un interpret american, de un elicopter Blackhawk din SUA.

Elicopterele lăsate SUA vor fi folosite acum în #Afganistan în acest fel.“, a scris jurnalistul indian Sudhir Chaudhary pe Twitter (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel