Ivan dezvăluie în ce condiții se va reactiva USL

ivan
ivan

Ruperea Uniunii Social Liberale a zguduit scena politică românească mai bine de trei săptămâni. După ce apele par că s-au liniștit, PSD vorbește despre împăcare, despre reactivarea USL. Liberalul Klaus Iohannis a vorbit și el, săptămâna trecută, despre o viitoare alianță între PSD și PNL, însă a precizat că nu se mai poate numi USL. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Călălin Ivan, a declarat luni, după ședința BPN a partidului, că alegerile pentru PE sunt un test pentru toate partidele și pentru noua alianță PSD-UNPR-PC, dar și pentru PNL. 

"Acum, după ce liberalii au plecat din USL şi au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată", a spus Ivan, scrie Mediafax

Cătălin Ivan a precizat că social-democrații știu că nu toți liberalii sunt bucuroși ruperea USL și doresc refacerea ei.

"Ne bazăm pe dialogul pe care îl avem cu colegii liberali şi nu putem să nu sperăm. Ne dorim ca după europarlamentare USL să se reactiveze", a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD îşi doreşte reactivarea USL cu sau fără Crin Antonescu, Ivan a răspuns: "Cu PNL. Cu sau fără Crin Antonescu, aceste alegeri sunt un test".

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că liberali se vor convinge dacă au luat o decizie bună, însă el crede că reactivarea USL este de dorit pentru că o majoritate stabilă asigură stabilitate şi actului de guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel