EXCLUSIV  Istoricul Mihail Dobre, avertisment privind alegerile 2024: Oamenii să fie foarte atenți atunci când votează. N-o să fac propagandă, dar atenție la un aspect! / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Mihail Dobre, diplomat și istoric, fost ambasador al României la Vatican, a fost invitat la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, unde a vorbit despre extremism și despre alegerile care vor avea loc anul acesta. 

Întrebat care crede că ar trebui să fie atitudinea corectă față de extremism, atât în Europa, cât și în România, Mihail Dobre a exprimat speranța că la sfârșitul acestui an se va confirma o majoritate solidă în Parlamentul European, care să susțină valorile democratice și să limiteze influența forțelor extremiste. Acesta a avertizat asupra pericolelor reprezentate de aceste ideologii, care au întârziat procesul de aderare al României la NATO și la Uniunea Europeană în anii '90.

„Am speranța că la sfârșitul acestui an să fie un rezultat pozitiv, în sensul să se confirme o majoritate consolidată în Parlamentul European, susținătoare a regulilor democratice de funcționare a statelor, cu un spațiu îngust de manifestare pentru forțele extremiste.

Știm foarte bine că atâta timp cât sunt și conaționali de-ai noștri care împărtășesc asemenea puncte de vedere, e firesc ca ei să se vadă reprezentați în Parlamentul European, dar am speranța ca marja lor de majoritate să fie îngustă, de unde îmi doresc ca România să confirme tendințele de altădată când nu era atinsă de componente extremiste. Îmi doresc ca acest lucru să nu se întâmple, votul să nu meargă spre forme extremiste.

Nu am cum să nu reacționez la un mesaj pe care l-am citit recent, când un lider politic din partea AUR punea degetul pe rană spunând că principalul adversar este o formațiune politică reprezentând o minoritate națională, ceea ce înseamnă, în esență, cuplarea acelei forțe politice, mă refer la AUR, la mesajul extremist, naționalist, din anii '90 al unor grupuscule politice din România, care, trebuie să reamintim românilor, au  făcut ca România să întârzie în procesul de aderare la NATO și la Uniunea Europeană.", a spus Mihail Dobre. 

3. -imagine fara descriere- (mihail-dobre-2_56230900.jpg)

Românii să fie foarte atenți atunci când votează

Mihail Dobre îi îndeamnă pe români să fie vigilenți atunci când votează. Acesta le sugerează să analizeze cu atenție candidații și să evalueze sinceritatea acestora, precum și afilierea lor ideologică.

„Putem să facem un apel la conaționalii noștri, să fie foarte atenți atunci când votează. Să se ducă după ce au citit puțin, după ce au văzut, după ce s-au lămurit cine sunt acei oameni, să vadă onestitatea celor care vorbesc, să vadă apartenența reală la o culoare ideologică a unor lideri politici, să vadă că există curente ideologice corecte în România.

Eu nu o să fac propagandă, dar există curente liberale foarte puternice in spațiul românesc care trebuie susținute. Repet, să se uite la discursul real.", a spus Mihail Dobre la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, de pe DC News și DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel