Iranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi detenţia a trei cetăţeni australieni care a fost anunţată săptămâna trecută de guvernul australian, a anunţat agenţia de ştiri semi-oficială Fars din Iran, relatează Reuters.

Doi dintre ei au făcut fotografii în zone militare şi al treilea a fost reţinut pentru spionaj pentru o terţă ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al justiţiei, Gholamhossein Esmaili, citat de Fars.

Instanţa va decide dacă această persoană (reţinută pentru spionaj) este vinovată sau nu, a menţionat sursa citată.

Esmaili nu a identificat persoanele reţinute şi nu a dat detalii despre momentul în care au fost arestate.

Ministerul de externe al Australiei a anunţat că oferă asistenţă consulară familiilor a trei australieni reţinuţi în Iran după ce ziarul britanic The Times a relatat că două femei cu dublă cetăţenie britanică şi australiană şi iubitul australian al uneia dintre ele au fost reţinuţi în Iran.

Ziarul citat nu a identificat persoanele cu dublă cetăţenie, britanică şi australiană, la cererea Ministerului de Externe britanic şi a indicat că guvernul australian a preluat ambele cazuri.

Marea Britanie a indicat miercuri că a comunicat ambasadorului Iranului preocuparea în legătură cu situaţia celor două persoane cu dublă cetăţenie britanică şi australiană reţinute în Iran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel