Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, cere demisia lui Ludovic Orban: Se prezintă ca premierul sectorului privat. Nu ne permitem...

Ionuț Vulpescu
Ionuț Vulpescu

Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, a criticat Guvernul Orban pentru abordarea pe care o are cu referire la sectorul privat şi a anunţat că în România nu se pot construi politici publice pornind de la asumarea faptului că România este redusă la sectorul privat al economiei. 

"Declarația premierului Ludovic Orban: "Statul, prin modul în care plătește salariile în sectorul public, face concurență mediului privat", ridică o gravă problemă de principiu, și până la urmă, de constituționalitate. Domnia sa este premierul României. Gestionează statul român. Prin felul în care formulează enunțul, rezultă că, departe de misiunea și de obligațiile sale, se prezintă drept premierul sectorului privat, care are drept misiune promovarea exclusivă a intereselor sectorului privat, în detrimentul statului", a scris Ionuţ Vulpescu pe pagina sa de Facebook. 

"Statul are alte misiuni"

"Politica salarială în sectorul bugetar nu este una făcută să concureze sectorul privat. Statul are cu totul și cu totul alte misiuni și obligații decât sectorul privat. Adăugați la asta și faptul că statul trebuie să plătească și eșecurile sectorului privat. Iar dacă tot este un fan absolut al sistemului economic privat, de când concurența face rău în economia capitalistă? Sau din sectorul privat domnul Orban se recunoaște doar în oligarhie și iubește doar monopolul?", a mai scris fostul ministru. 

Se cere demisia lui Orban

"Putem fi, sau nu, de acord cu ceea ce face guvernul Ludovic Orban. Nu despre asta este vorba! România nu se reduce, totuși, la sectorul privat al economiei și nu poți construi politici publice plecând de la această asumare de misiune. Care nu se regăsește nici în Constituție, nici în legi, nici în instituții. Doar acest lucru și este un motiv suficient pentru care domnia sa ar trebui să-și dea demisia. Niciun premier, în trei decenii, nu a spus că guvernează strict în interesul unui grup economic, în disprețul interesului public. Intrăm pe un teren extrem de periculos, și nu ne permitem asta", a conchis Ionuţ Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel