Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, plan politic în 2015

Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, își pune speranța că 2015 va fi un an care vine cu stabilitate politică. De asemenea, a spus, pentru DC News, ce gânduri are în plan politic privind atribuțiile pe care le are.

VEZI ȘI: Turcescu, replică MEMORABILĂ în ultima zi din an. Ce a transmis

"Cum va fi 2015? Sper sincer că va fi un an de stabilitate politică, pentru consolidarea progreselor făcute după alegerile din decembrie 2012. A fost formată o echipă guvernamentală nouă, guvernul se bazează pe o majoritate solidă, așa cum a dovedit atât votul de încredere, cât și adoptarea Bugetului de Stat pentru 2015. Sper că toate forțele politice vor înțelege că este momentul întoarcerii la normalitate, și la constituționalitate, până la urmă, care înseamnă respect reciproc și deplina cooperare instituțională. Ca parlamentar sper că în acest context Parlamentul își va ocupa locul pe care îl merită în sistemul instituțiilor democrației românești. Ca membru al guvernului, îmi doresc o relație cât mai bună cu Parlamentul, o relație firească și bazată pe interesul comun, acela de a servi binele public. În fine, ca om de stânga, îmi doresc să putem reduce polarizarea socială, să facem economia mai performantă, pentru a avea resursele necesare combaterii sărăciei și pentru creșterea calității serviciilor publice. Asta ar face societatea românească mai solidară și mai tolerantă", a transmis Ionuț Vulpescu pentru DC News.

Ionuț Vulpescu a explicat ce își dorește și ca Ministru al Culturii. De asemenea, a transmis și un mesaj tuturor românilor.

"Ca ministru al Culturii cred că este momentul afirmării României prin cultură. Românii sunt creatori în toate domeniile. Avem o vastă moștenire culturală, care trebuie pusă cât mai bine în valoare, făcută cunoscută lumii. Avem atâtea inițiative ale artiștilor tineri, și ei sunt printre primii pe care vreau să îi sprijin. Vreau să fac mult mai prezent, și mai accesibil, actul cultural în școală. Democratizarea accesului la cultură este o prioritate.

Nu vom putea realiza ceea ce ne-am propus dacă vom continua în logica păguboasă a confruntării. Este vremea să construim un consens în privința proiectului nostru de țară, acum, când ne pregătim să marcăm un secol de la Marea Unire.

Le doresc tuturor românilor un călduros la mulți ani, cu bucurii și împliniri!", a conchis Ministrul Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel