Ion Țiriac, mesaj dur: Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Ion Țiriac a transmis un mesaj dur celor care s-au arătat deranjați că organizatorii că nu au oferit wild card-uri și jucătorilor români pentru tabloul principal al turneului Țiriac Open.

Ion Țiriac a reacționat dur după ce Filip Jianu, cel mai bun jucător român al momentului, aflat pe locul 280 ATP, s-a arătat dezamăgit că organizatorii nu au acordat wild-carduri ca românii să fie prezenți pe tabloul principal al turneului ATP 250 Țiriac Open, dotat cu premii totale de 579.320 de euro.

”Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild card în calificări și a și pierdut în turul 2 (n.r. - al calificărilor) în 35 de minute, cui vreți să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou ca să stea pe teren 30 de minute. Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000... Și au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu. Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câștige vreun Grand Slam dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Ion Țiriac, citat de Agerpres.

Țiriac Open, în casă nouă peste vreo doi ani

Turneul ATP 250 Țiriac, revenit în circuit după o pauză de opt ani, se desfășoară la baza sportivă Năstase/Marica din  Capitală, însă Ion Țiriac a precizat că speră ca în viitor competiția să se poată organiza pe o arenă ce va fi construită la Otopeni.

”Noi am reușit să aducem turneul înapoi la București. Pentru că turneul era aici și am fost dați afară. Este rușinea sistemului de azi, juridic, moral și practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (n.r. - Arenele BNR).

Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din țară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi, și nu Ceaușescu, ci alt escu. Și dacă îl ia alt 'escu' și nu există lege în România... asta s-a întâmplat.

Acum l-am adus înapoi și să vedem ce facem. Mulțumesc domnilor Marica și Năstase că ne găzduiesc.

O să facem aici peste drum (n.r. - arenă de tenis), o să dureze 2 ani. Din păcate modificările la legea fundațiilor, modificări spre bine, au fost anulate complet.

Mi s-a spus că motivul este că se pierd 1 miliard și ceva pentru că hoții fură, toți cu ONG-urile au numai Mercedes... păi bagă-i în pușcărie pe hoți, că de aia e pușcărie. Dar pe ăștia care fac ceva de dat, dacă îi schingiuiești, ei nu mai au cum să facă.

Să fac eu o sală de 10-15.000 de locuri mă costă 80 de milioane sau 100 de milioane, și mai dau încă 20 de milioane statului. Păi de unde și de ce? De ce, pentru că o fac pentru ei, nu pentru mine. N-a trecut legea, asta este, vom vedea în viitor”, a precizat Țiriac, în cadrul unui eveniment.

Ilie Năstase, explicații importante

Pe de altă parte, fostul lider mondial, legendarul Ilie Năstase a făcut precizări importante cu privire la acordarea de wild-carduri și spune că este organizatorii sunt obligați de către ATP să aducă nume sonore.

”S-au dat wild card-uri în calificări. Dar la turneu e nevoie de nume, ATP ne obligă să aducem jucători importanți. Nu că sunt jucătorii români prea slabi... dar sunt ceilalți mai buni, să spunem așa”, a explicat Ilie Năstase, scrie Agerpres.

Citește și: Jianu, învins în ”finala” calificărilor pentru Țiriac Open: E puțin dezamăgitor că nu avem niciun român pe tabloul principal aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel