Ion Stan, înmormântat astăzi la Mănăstirea Nucet. Adrian Năstase: L-am considerat un prieten

Ion Stan, fostul președinte al PSD Dâmbovița și parlamentar în  mai multe legislaturi, va fi înmormântat, astăzi, la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia.

Ion Stan a decedat în dimineaţa zilei de vineri, 3 august, la Constanţa, unde fusese internat la Spitalul Judeţean în urma unor complicaţii survenite din cauza bolilor grave de care suferea.

Ion Stan urma să împlinească, pe 13 august, 63 de ani. În 1996 a ocupat funcția de prefect al județului Dâmbovița.

 Pe plan politic, Ion Stan a deţinut, între anii 1996-2012, funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa, fiind totodată, în perioada 2006 - 2010, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.  De la sfârşitul anului 2000, a fost deputat PSD în Parlamentul României, unde a ocupat diverse funcţii în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, respectiv: funcţia de preşedinte între anii 2000 - 2004, pe cea de secretar între anii 2004 - 2008 şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte din 2008 şi până în anul 2012. La sfârşitul acelui an, a demisionat din PSD, pe fondul declanşării urmăririi penale de către DNA, însă a rămas deputat independent. 

Adrian Năstase: Avea mult curaj în susținerea opiniilor. Din acest motiv avea și mulți dușmani

"Am aflat, cu multa tristete, ca a murit Ion Stan. A fost, o lunga perioada de timp, presedinte al organizatiei PSD din Dambovita. A avut mai multe mandate de parlamentar", a scre fostul premier pe blog.

"A condus, cu fermitate, comisia de control SRI. A avut, in acea perioada, diverse conflicte, la centru sau locale. Pentru a fi scos din politica a fost acuzat, nedrept, de finantare ilegala a campaniei electorale si a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Dezamagit, s-a retras din viata publica. Ar fi implinit peste cateva zile 63 de ani.

Avea mult curaj in sustinerea opiniilor. Din acest motiv avea si multi dusmani. Eu l-am considerat intotdeauna nu doar un coleg ci si un prieten. Condoleante sotiei si fiicelor lui.

Odihneasca-se in pace!"

Vezi si: Ion Stan, deputat PSD de Dâmbovița, a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel