Iohannis, președinte Consiliul European. Coita, ipoteză: Cel mai rău atribut. Îl ajută!

Iohannis
Iohannis

Alex Coita a comentat declaraţiile făcute de Klaus Iohannis, legate de zvonurile potrivit cărora ar putea candida pentru funcția de preşedinte al Consiliului European.

"Eu văd două variante. Dacă cineva care nu ştie cine Iohannis, cine e Tusk vede aceste declaraţii, ar spune în felul următor: "Dacă Iohannis este 100% hotărât să candideze în România pentru al doilea mandat, el ar fi răspuns: "Sigur că nu pot să comentez zvonuri, dar vreau să reafirm faptul că decizia mea este şi va rămâne aceeaşi, de a candida pentru un al doilea mandat în România".

Cel mai rău atribut pe care îl poate avea un lider politic, din punctul meu de vedere, este acela de a fi nehotărât, mă refer la nivel de percepţie. Dacă dai impresia că nu ştii ce vrei, asta va avea un efect negativ în rândul publicului tău. Dacă aş fi un simpatizant al domnului Iohannis sau un membru al PNL care-l susţine în momentul de faţă, mi-aş pune întrebări: "Domnule, Iohannis vine la Cotroceni, încearcă să obţină al doilea mandat sau se gândeşte? Putem conta pe el sau nu?", a spus Alex Coita, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Vezi și:  Iohannis, președinte al Consiliului European. Chirieac: Se negociază. Un semnal

"Mai există o variantă"

"Mai există o variantă: o face special. Face un joc de PR. Practic, lăsând să planeze această aură de mister în jurul candidaturii la o funcţie foarte importantă, cum este cea de președinte al Consiliului European, îi creşte cota în România. Se ştie că alegătorul român este, de multe ori, impresionat de perspectiva unor funcţii înalte la nivel european şi atunci el poate intra în campanie cu mantia aceasta, dacă îl vor ajuta şi partenerii germani, să dea impresia că este pe lista scurtă sau că a refuzat să fie luat în calcul ca să rămână în Bucureşti. Asta nu poate decât să îl ajute", a mai spus politologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel