Iohannis mesaj transmis la conferinţa "Insurance Europe - Industria de Asigurări a Viitorului"

Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul celei de-a XI-a ediţii a conferinţei "Insurance Europe - Industria de Asigurări a Viitorului".

Klaus Iohannis a transmis joi, 23 mai a.c., la Bucureşti, un mesaj în cadrul celei de-a XI-a ediţii a conferinţei "Insurance Europe - Industria de Asigurări a Viitorului". Mesajul a fost prezentat de către domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidenţial - Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Stimaţi reprezentanţi ai industriei de asigurări,

Doamnelor şi domnilor,

Stimaţi invitaţi,

Felicitări pentru cea de a unsprezecea ediţie a Conferinţei Anuale Insurance Europe. O dezbatere onestă şi constructivă cu privire la viitorul industriei de asigurări este mai mult decât binevenită acum, în contextul intensificării apariţiei de noi provocări şi oportunităţi.

Felicitări şi Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România la împlinirea a 25 de ani de activitate. Vă doresc, pentru anii ce urmează, rezultate din ce în ce mai bune.

Aş dori, de asemenea, să urez bun venit Insurance Europe în România, dată fiind contribuţia semnificativă a unui astfel de eveniment important la expertiza naţională şi europeană.

Piaţa românească de asigurări a cunoscut o evoluţie interesantă în ultimele decenii. Putem spune că, în prezent, avem o piaţă mai competitivă, pregătită să facă faţă provocărilor, să adopte atitudini ferme şi să solicite mai multă responsabilitate şi transparenţă din partea autorităţilor.

Indiferent că ne referim la România sau la oricare altă ţară, toate companiile au nevoie de un mediu de afaceri prietenos pentru a se dezvolta şi a prospera. Investitorii trebuie să beneficieze de predictibilitate economică şi stabilitate instituţională. Aşa cum bine ştiţi, dezvoltarea durabilă poate fi construită numai pe responsabilitate economică, respect reciproc şi profesionalism.

Doamnelor şi domnilor,

Situaţia actuală a pieţelor financiare din Europa, incluzând asigurările, evidenţiază faptul că sectorul financiar se află la o răscruce. Cred cu tărie că o consolidare a rolului pieţelor financiare este esenţială în contextul schimbărilor din peisajul geopolitic, tehnologic şi financiar.

Asigurările reprezintă sectorul cel mai familiarizat cu modul în care prevenirea şi reducerea riscurilor reprezintă contribuţii esenţiale la buna funcţionare a societăţii, care se bazează pe asigurări sustenabile, investiţii responsabile şi pieţe reziliente.

Când vorbim despre Piaţa Unică Europeană, este important să avem în vedere şi diferenţele la nivel de sisteme naţionale. Şi este esenţial să înţelegem modul în care aceste diferenţe ar putea genera bariere, dar şi oportunităţi.

Sunt un promotor consecvent al convergenţei economice europene şi al bunei guvernări, ca fundament al dezvoltării economice, stabilităţii politice şi securităţii. Autorităţile de reglementare, ca şi mediul de afaceri, ar trebui să fie pe deplin conştiente de avantajele unui dialog onest, drept condiţie esenţială în luarea de decizii.

Priorităţile privind inovarea s-au schimbat deja. Acum, ele vor continua să evolueze.

Provocarea majoră a generaţiei noastre este revoluţia digitală. Consider că o perspectivă vizionară asupra viitorului economiei globale vizează nu doar reglementări inteligente şi structuri flexibile, ci şi instrumente de lucru noi, mai bine adaptate.

Statisticile globale ale ultimilor ani au evidenţiat creşteri record în domeniul tehnologiilor financiare, atât la nivel de activităţi, cât şi la nivel de investiţii. Cu toate acestea, după cum ştiţi, cercetările au demonstrat în mod constant existenţa unui nivel scăzut de educaţie financiară, şi aceasta nu doar în economiile emergente, ci şi în ţările cu pieţe financiare dezvoltate.

Sunt convins că educaţia financiară este o condiţie esenţială pentru sustenabilitate şi progres, un set de abilităţi de bază ale vieţii de zi cu zi, care trebuie dobândite şi dezvoltate de la vârste cât mai fragede. Nu pot decât să sper că atât autorităţile, cât şi industria financiară vor sprijini şi promova o educaţie financiară mai bine adaptată la economia de piaţă modernă.

Câteodată nevoia de a avansa rapid vine la pachet cu riscul de a pierde din vedere contextul mai larg. În opinia mea, problematica fragilităţii pieţelor financiare ar trebui să fie un subiect mai vizibil pe agendele publice, cu obiective care să abordeze atât prevenirea acestei fragilităţi, cât şi consolidarea pieţelor.

Viitorul industriei asigurărilor constă în găsirea echilibrului adecvat între nevoile imediate şi o abordare pe termen lung, orientată spre viitor.

Doamnelor şi domnilor,

Am încredere că dezbaterile din cadrul acestei conferinţe vă vor aduce mai aproape de răspunsurile pe care le căutaţi.

Aş dori să închei prin a vă invita să profitaţi de această ocazie şi să aveţi o dezbatere serioasă cu privire la viitorul industriei de asigurări!

Vă mulţumesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel