EXCLUSIV  Iohannis, dosar penal. Savaliuc: S-a transmis un mesaj președintelui

Iohannis, declarație de presă în plin scandal cu plângerea penală-Rezumat
Iohannis, declarație de presă în plin scandal cu plângerea penală-Rezumat

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a vorbit despre dosarul împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Amintim că DNA a deschis dosar pe numele soților Iohannis în urma sesizării redacției Lumea Justiției pentru cei banii încasați pe casele din Sibiu. Lumea Justiției a depus plângerea la data de 9 mai 2018 la DNA.

Contactat de DC NEWS, jurnalistul Răzvan Savaliuc a declarat că este surprins că procurorii s-au mișcat atât de repede, dar consideră că prin acest lucru s-a trimis un mesaj președintelui. Mai mult, Savaliuc crede că declinarea nu este legală ci Parchetul General poate ancheta un președinte.

„Sunt surprins că s-au mișcat atât de repede, în două săptămâni au format dosarul penal și comunică lucrul acesta. Alții depun o plângere și ani de zile nu există nicio reacție. Părerea mea e că ei folosesc acum acest dosar și l-am mișcat repede ca să transmită un mesaj, din acest motiv nu au trimis adresa, știind că eu o voi publica. Probabil că vor să transmită un mesaj către președinte.

Declinarea, deși nu am ordonanța să văd care sunt motivele, declinarea mi se pare nelegală. Competența de achetare a unui președinte este a Parchetului General. Dosarul nu putea fi transmis în opinia mea unui Parchet inferior. Nu cunosc motivele, o să cer ordonanța”, a declarat Răzvan Savaliuc care a anunțat că există posibilitatea să atace decizia la procurorii ierarhici iar mai apoi în instanță dacă o să constate că „nu e de competența Curții de Apel Alba Iulia”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel