Ioana Stăncel, ghid de supraviețuire pentru români. Când și cum mergem la magazin dacă vrem relaxarea restricțiilor

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a explicat cum și când ar trebui să meargă bucureștenii la cumpărături, în contextul noilor restricții.

"Consider că aceste măsuri, deși au fost criticate, și criticile sunt îndreptățite dacă luăm în considerare doar spațiul și timpul care se comprimă, dar scopul măsurilor este de reduce numărul de persoane. Numărul de persoane se reduce prin acea recomandare ca o singură persoană din familie să meargă la cumpărături, de obicei să fie desemnată acea persoană care se știe că are o imunitate mai bună, nu are comorbidități și să fie în general aceeași persoană.

Atunci, pentru că aceste măsuri sunt delimitate în timp, pentru maxim 6 săptămâni, estimăm că vor fi necesare, ne vom limita fiecare dintre noi la cele cumpărături, la acele servicii care sunt strict necesare și sunt urgente. Învățăm să ne prioritizăm, nu ne ducem în fiecare zi la cumpărături, nu mergem în fiecare zi să ne plătim facturile. Dacă înțelegem aceste lucruri și înțelegem că nu sunt măsuri împotriva populației, ci pentru a ține activitatea economică deschisă, dar pentru a ne proteja, este în interesul nostru, al tuturor, să colaborăm pentru a reveni la o viață normală.", a declarat Ioana Stăncel la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel