Investiţie de 200 de milioane de euro a OMV Petrom, inaugurată la Hurezani

O nouă staţie de gaze, o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro a OMV Petrom, a fost inaugurată, luni, la Hurezani, obiectivul având o capacitate maximă de 6 milioane de metri cubi de gaze naturale zilnic.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, staţia de gaze, a cărei construcţie a fost începută în anul 2017, face parte dintr-un program amplu de investiţii, realizat în trei etape, pentru dezvoltarea unui hub care să asigure producţia de gaze din Sud-Estul României.

Sursa citată mai precizează că hub-ul de gaze Hurezani-Gorj deserveşte patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul OMV Petrom şi include cea mai mare staţie de tratare a gazelor din ţară. 'Ultima etapă a investiţiei a fost de aproximativ 50 de milioane de euro, incluzând sistemul de tratare a gazelor şi construirea unei infrastructuri de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producţie şi cu sistemul naţional de transport pentru gaze şi condensat.

În 2018, producţia din zăcămintele conectate la hub-ul centralizat de tratare a gazelor Hurezani s-a ridicat la 1,5 miliarde metri cubi, însemnând echivalentul energiei necesare pentru încălzirea unui număr de 1,4 milioane de locuinţe', se arată în comunicatul de presă.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, alături de alte autorităţi publice centrale şi locale, dar şi de oficiali ai OMV Petrom, el apreciind buna colaborare cu autoritatea judeţeană şi implicarea promptă a companiei în derularea unor programe sociale în comunităţile locale. 'Astăzi (luni - n.r.), la Hurezani, am participat la inaugurarea unui proiect în care OMV Petrom a investit 200 milioane de euro, în perioada 2010-2019, un hub centralizat pentru tratarea gazelor din producţia internă', a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel