Guvern Orban. Mircea Diaconu: M-am liniștit. Iohannis are o doctrină

Mircea Diaconu / foto AGERPRES
Mircea Diaconu / foto AGERPRES

Klaus Iohannis, președintele României, este pe dinafară și joacă politic, este de părere candidatul la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu. Politicianul mai susține că șeful statului a avut în mandatul său o singură ”doctrină”, aceea de a cădea PSD. 

Mircea Diaconu a vorbit în direct la România TV despre cum i se pare noul Guvern, dar și despre faptul că președintele Klaus Iohannis ar ”juca politic”, aspect ce este ”contra Constituției”. 

”Este un Guvern în deplinele sale puteri. E Guvernul României. Este un fel de amatorism politic. Folosești termeni fără să-i înțelegi. Fără să pricepi mecanismele și procedurile, relațiile, ca să zic așa... E adevărat. Totul începe de la Constituție. Necitită, ignorată de atâta amar de vreme. 

Lili Ruse a intervenit și l-a întrebat pe Mircea Diaconu dacă președintele Klaus Iohannis nu știe Constituția sau joacă politic?

”Președintele joacă politic, ceea ce este contra Constituției. Când președintele joacă politic e în afara Constituției. E pe câmp, unde se poate, nu mai contează. E în afara Constituției. Și din păcate, domnul președinte Klaus Iohannis este absolut pe dinafară”, a mai precizat Diaconu. 

Diaconu: Președintele are o doctrină

În cadrul emisiunii la care a fost invitat, Mircea Diaconu a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis care ar fi avut doar o ”doctrină”, aceea de a cădea PSD. 

”De vreo doi ani atacă. În sfârșit, în clipa asta, m-am liniștit. Are o doctrină. Se numește ”jos PSD”. Adică nu vorbește decât de asta de doi ani de zile. Despre cât de rău e PSD-ul și să cadă PSD-ul. Ori președintele prin definiție, prin Constituție, trebuie să fie neutru, nepolitic, nepartizan. Deci nu are cum să aibă păreri de genul acesta care influențează spațiul politic și concurența politică”, a precizat Mircea Diaconu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel