Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ți se îndeplinește cea mai mare dorință

Rodica Mitu / 20 noi 2018 / 08:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Sărbătoarea Luminii sau Ovodenie, este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului, prăznuită la data de 21 noiembrie.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Este o sărbătoare a luminii, aducătoare de noroc și bucurie, fiind respectate și o serie de obiceiuri. În tradiția populară, Intrarea Maicii Domnului în Biserică mai este numită și Vovidenia sau Ovidenia, denumire întâlnită în Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este asociată cu simbolurile luminii: candela, lumânarea, focul şi soarele. Ca și tradiție, în ziua de 21 noiembrie, credincioșii trebuie aibă candela aprinsă în casă, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, pentru ca în viaţa copiilor din fiecare familie să vină norocul. Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe pe care o au.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Cum va fi vremea în ziua de Ovodenie, aşa va fi toată iarna: dacă noapte va fi senină, anul viitor va fi secetos şi pomii nu vor avea rod bogat. În schimb, dacă ninge, va urma o iarnă cu multă zăpadă şi un an roditor. Dacă este soare, va urma o vară secetoasă.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Credincioșii optează pentru bucate de post și preparate din peşte, care sunt aduse înainte la biserică pentru a fi sfințite. Aceste ofrande sunt împărţite copiilor şi săracilor.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Ca să aveți spor şi belşug în casă, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică nu trebuie să lucrați, să spălați rufe, să faceți curățenie, să gătiți. De asemenea, nu este bine să fiți supărat cu cineva. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să vă împăcați imediat. 

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică îndeamnă femeile să dea dovadă de blândeţe și bunătate ca să aibă un an fără necazuri și decepții.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. În ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, tinerii și, mai ales, copiii pun în vase cu apă și agheasmă crengi de măr care sunt ţinute la lumină şi căldură ca să înmugurească şi să înflorească pentru a fi folosite în noaptea de Anul Nou ca sorcove.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. În ziua praznicului de Intrarea Maicii Domnului în Biserică se fac pomeniri pentru nefericiții care au murit fără lumânare şi pentru cei înecaţi.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22